Francijas helikopteri transportēs Covid-19 pacientus ārstēties uz Vāciju (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Francija ar bruņoto spēku helikopteriem nogādās ārstēties Vācijā jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacientus no šai krīzē īpaši smagi cietušajiem rajoniem valsts austrumos, sestdien paziņojusi aizsardzības ministre Florānsa Parlī.

Kā ziņo raidorganizācija "Franceinfo", Mecas pilsētā helikopterā "Caiman" uzņemti pirmie divi pacienti.

"Esmu dziļi pateicīga mūsu vācu draugiem par atbalstu un solidaritāti," tviterī raksta Parlī.

Francijā šimbrīžam reģistrēti 32 964 inficēšanās gadījumi un mirušo skaits sasniedz 1995 cilvēkus, turklāt valsts austrumdaļā - Grandestas reģionā - cilvēku mirstība salīdzinājumā ar laiku pirms epidēmijas pieaugusi par 37%.

Prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja par valsts mēroga militāru operāciju, kuras mērķis ir palīdzēt slimnīcām un sabiedriskajiem dienestiem tikt galā ar Covid-19 epidēmiju. 

Pašā Francijā no vissmagāk cietušajām teritorijām pacienti ar militārajām lidmašīnām, karakuģiem un īpaši aprīkotu intensīvās terapijas vilcienu tiek transportēti uz citiem reģioniem, kur slimnīcu jauda  ir lielāka. 

Covid-19 slimniekus no Francijas jau iepriekš uzņēmušas ārstēšanai Šveice un Luksemburga, kā arī Vācijas Reinzemes-Pfalcas, Zāras un Bādene-Virtembergas pavalstis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu