Krievija no 30.marta slēdz valsts robežas (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas premjers Mihails Mišustins
Krievijas premjers Mihails Mišustins Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas premjers Mihails Mišustins izdevis rīkojumu koronavīrusa pandēmijas dēļ ierobežot pārvietošanos pāri valsts robežām. Attiecīgs dokuments publicēts Krievijas valdības mājas lapā internetā.

Runa ir par automobiļu, dzelzceļa, gājēju, starptautisko kravas pārvadājumu, upes kuģu, kā arī Baltkrievijas un Krievijas robežpunktiem. Ierobežojumi stāsies spēkā 30.martā uzreiz pēc pusnakts.

Savukārt aizliegums neattieksies uz diplomātiem un viņu ģimenes locekļiem, kravas autovadītājiem, kas veic starptautiskos reisus, kā arī starptautisko reisu vilcienu apkalpes locekļiem. Tāpat tikšot saglabātas ceļošanas iespējas Kaļiņingradas apgabala iedzīvotājiem, lai viņi nepaliktu izolēti no pārējās valsts. Arī uz Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām, to skaitā Doņeckas un Luhanskas apgabaliem, kas valdības rīkojumā tiek dēvētas par “republikām”, ceļš joprojām būs atvērts.

Jau ziņots, ka pasaules veselības organizācija 11.martā izsludināja koronavīrusa Covid-19 pandēmiju. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, ar Covid-19 visā pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 605 000 cilvēku, bet vairāk nekā 28 tūkstoši ir miruši.

Krievijā oficiāli reģistrēti 1264 saslimšanas gadījumi (no tiem 817 Maskavā), 49 cilvēki ir izveseļojušies, bet pieci miruši.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu