Lietuvā apstiprināts sestais Covid-19 izraisītais nāves gadījums (3)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Lietuvā sestdien apstiprināts sestais Covid-19 izraisītais nāves gadījums, ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Veselības ministrijas pārstāve Neringa Mikēnaite. 

Pēc viņas teiktā, miris vēl viens vecāka gadagājuma pacients, kas ārstējies Ukmerģes slimnīcā. Vīrusa tests šim slimniekam veikts vēl pirms nāves, kas iestājusies ceturtdien, bet testa rezultāti saņemti sestdien.

Ukmerģes rajona pašvaldības administrācijas direktors Darjus Varns Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas ziņu portālam Lrt.lt sacījis, ka sestais slimības upuris piederējis "nevis vienkārši pie riska grupas, bet pie īpaša riska grupas", jo sirdzis ar vairākām hroniskām slimībām.

"Cilvēki katru dienu mirst no onkoloģiskajām un citām slimībām, bet tagad saskaņā ar valdības lēmumu mums visiem jāveic šis tests - gan mirušajiem, gan dzīvajiem, visiem,“ viņš piebildis.

Kā ziņots, Lietuvā līdz šim reģistrēti 382 Covid-19 gadījumi.

Četri no mirušajiem pacientiem ārstējušies Ukmerģes slimnīcā, tai skaitā viena sieviete vēlāk pārvesta uz  Viļņas Universitātes Santaras klīniku, kur mirusi. Vēl viens pacients miris Panevēžas slimnīcā un viens - Klaipēdas Universitātes slimnīcā.

Ukmerģes slimnīca, kas Lietuvā tiek uzskatīta par Covid-19 perēkli, pašlaik ir slēgta. Tajā darbojas tikai paliatīvās aprūpes nodaļa, kuras pacienti pa vienam izvietoti citu nodaļu palātās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu