Tukumā izdevies likvidēt degšanu angārā; atkritumu dzēšana turpinās (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @Marex_N

Tukumā izdevies likvidēt degšanu SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" angārā, taču dzēšana turpinās laukumā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas darbiniece Agrita Vītola.

Viņa stāstīja, ka degšana angārā, kur dega atkritumi 15 kvadrātmetru platībā, ir likvidēta, bet turpinās laukumā esošo atkritumu dzēšana, kur aptuvenā degšanas platība ir 2000 kvadrātmetru, kurās deg apmēram 200 tonnas no atkritumiem iegūts kurināmais jeb RDF.

Jau ziņots, ka Tukumā uguns no degošajiem atkritumiem pārmetusies arī uz blakus esošo angāru, notikuma vietā deg arī kūla.

Viņa stāstīja, ka patlaban paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku dzēš jau 19 ugunsdzēsēji glābēji, piesaistot sešas autocisternas. 

VUGD informē, ka plkst.19.19 izdevies nosargāt blakus esošo angāru. No tā ir izvesti degošie atkritumi. Turpinās atkritumu dzēšana atklātajā laukumā. Notikuma vietā strādā arī uzņēmuma traktortehnika, palīdzot jaukt atkritumu grēdas.

VUGD lūdz Tukuma un apkārtnes iedzīvotājus, ja jūt dūmu smaku, neuzturēties ārpus telpām, turēt aizvērtus logus un, ja iespējams, noslēgt telpu ventilāciju.

SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" uzņēmuma valdes loceklis Ēriks Zaporožecs stāstīja, ka ugunsnelaime, iespējams, izcēlusies no sausās zāles, kura dedzināta uzņēmumam blakus esošajā privātajā teritorijā.

"Ir liecinieki, kuri redzējuši, kā blakus mūsu uzņēmuma teritorijai šodien privātpersonas dedzinājušas kūlu. Valsts policija patlaban strādā notikuma vietā un izmeklēs ugunsgrēka cēloņus," sacīja Zaporožecs.

Viņš stāstīja, ka aizdegušies sapresētie atkritumi, kurus bijis plānots nodot pārstrādei "Schwenk" rūpnīcai Brocēnos. Šos atkritumus praktiski nav iespējams nodzēst, to degšanu var tikai ierobežot. Līdz šim uzņēmuma ražošanas iekārtas nav cietušas, bet uzņēmumam ir nodarīti ievērojami zaudējumi, kurus tikai nākamnedēļ varēs aprēķināt.

"Ir ārkārtīgi skumji, ka mūsu iedzīvotāji ir tik bezatbildīgi un ignorē valstī noteiktos aizliegumus," sacīja Zaporožecs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" apgrozījums 2018.gadā bija 2 799 373 eiro un uzņēmums strādāja ar 390 087 eiro zaudējumiem. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav pieejami. 

Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Jūrmalas pilsētas dome, Talsu novada pašvaldība, Tukuma novada dome, Kandavas novada dome, Engures novada dome un vēl četri dalībnieki.

Kā ziņots, sestdien pēcpusdienā Tukumā, Dienvidu ielā 1, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā deg  sapresēti atkritumi.

Saskaņā ar VUGD informāciju aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devušies dzēst šosezon lielāko kūlas ugunsgrēku skaitu. Piektdien valsts teritorijā dzēsti 75 pērnās zāles ugunsgrēki.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu