Tramps apsver iespēju noteikt karantīnu Ņujorkas štatā (2)

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņojis, ka apsver iespēju noteikt karantīnu Ņujorkas štatā, kas tiek uzskatīts par jaunā koronavīrusa izplatības epicentru Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī kaimiņu štatos.

"Mēs gribētu karantīnu Ņujorkā, jo tā ir karstais punkts, - Ņujorkā, Ņūdžersijā, varbūt vēl vienā divās citās vietās, noteiktā daļā Konektikutas," viņš izteicies, piebilstot, ka tas varētu būt īslaicīgs solis uz pāris nedēļām.

Kā norādījis Tramps, Ņujorkas iedzīvotāji pamet štata teritoriju un tas nav vēlams, tādēļ karantīnas režīms ierobežotu šādu izceļošanu.

Ņujorkas štata gubernators Endrū Kuomo sestdien atzina, ka visā štatā diagnosticēti vairāk nekā 52 000 inficēšanās gadījumi - gandrīz puse no visiem valstī atklātajiem gadījumiem.

Kā liecina Džona Hopkinsa Universitātes apkopotā informācija, Amerikas Savienotajās Valstīs kopumā apstiprināti vairāk nekā 105 000 inficēšanās gadījumi, no kuriem pāri par 1700 beigušies letāli.

Pēc Kuomo teiktā, Ņujorka gatavojas slimības izplatības maksimumam tuvāko divu vai triju nedēļu laikā un cenšas laikus sagādāt nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu.

Uz Ņujorku devies ASV jūras spēku kuģis, lai palīdzētu pārslogotajai štata veselības aprūpes sistēmai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu