Tiešraides arhīvs: valdība informē par papildu piesardzības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai (62)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (centrā) un ministri pirms Ministru kabineta ārkārtas sēdes, kurā lems par atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (centrā) un ministri pirms Ministru kabineta ārkārtas sēdes, kurā lems par atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien, 29. martā, plkst.14 notika ārkārtas Ministru kabineta sēde par papildu piesardzības pasākumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai.

Sēde notika attālināti, saziņu nodrošinot tiešsaistes režīmā. Valdības ārkārtas sēdi bija sasaucis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), informēja premjera birojā.

Pēc sēdes beigām sākās preses konference, kurā piedalījās Kariņš, veselības ministre Ilze Viņkele (AP) un finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), lai informētu par Ministru kabineta ārkārtas sēdē pieņemtajiem lēmumiem un aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19.

Kā ziņots, piektdien veselības ministre Viņķele sacīja, ka Veselības ministrija (VM) rosinās atļaut pulcēšanos brīvā dabā - tādās vietās kā parki, tostarp dabas parki, pludmales - maksimums diviem cilvēkiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem.

Ministre uzsvēra, ka Ministru kabinets ir gatavs strādāt ļoti operatīvi. "Cilvēki var jau droši sākt gatavoties [..] Negāžamies baros tais populārajās atpūtas vietās," viņa teica.

Veselības ministre iepriekš arī skaidroja, ka valdība būtu gatava ierobežojumus pieņemt arī brīvdienās. "Vilcināšanās ar sabiedrības pulcēšanās ierobežojumiem nebūs," uzsvēra Viņķele.

Ministres padomnieks Edgars Skvariks piektdien sacīja, ka ministrija ir nodevusi priekšlikumus ar premjera rīkojumu izveidotajai darba grupai, un grozījumu redakcija tiek saskaņota.

Komentējot VM ierosinājumu, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ar padomnieces Beatas Jonites starpniecību norādīja, ka neatkarīgi no ārkārtējās situācijas ierobežojuma apjoma Valsts policija arī turpmāk nodrošinās sabiedrisko kārtību un veiks kontroles pasākumus.

Kā vēstīts, Viņķele ceturtdien žurnālistiem pavēstīja, ka, lai cīnītos ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, sākts vērtēt iespēju jau tuvākajā laikā ierobežot cilvēku pulcēšanos brīvā dabā.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti arī visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties.

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.

 
Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu