"Schwenk" neatzīst it kā plānoto sadarbību ar Tukumā degušo atkritumu apsaimniekošanas punktu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Būvmateriālu ražotājs "Schwenk" neatzīst it kā plānoto sadarbību ar Tukumā degušo atkritumu apsaimniekošanas punktu SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"", uzsvēra uzņēmumā.

Uzņēmumā atgādināja, ka SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" vakar pārstāvis norādījis, ka atkritumu apsaimniekošanas laukumā glabātais materiāls bija plānots piegādei "Schwenk" Brocēnu cementa rūpnīcai.

"Pēc mums pieejamās informācijas, tas neatbilst patiesībai," uzsvēra uzņēmumā, skaidrojot, ka "Schwenk Latvija" nemaz neizmanto RDF vai sapresētus atkritumus. Tāpat uzņēmumā uzsvēra, ka tam nav nekādas sadarbības ar  SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"", nav bijusi arī nekad iepriekš un minētais uzņēmums līdz šim nav vērsies pie "Schwenk" un interesējies par sadarbības iespējām.

Kā ziņots, pēc "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" pārstāvju sniegtās informācijas teritorijā atradās 200 tonnas no atkritumiem iegūts kurināmais jeb RDF, ko esot bijis paredzēts transportēt uz "Schwenk Latvija", Brocēnos.  

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori pārbaudes laikā nav guvuši apstiprinājumu uzņēmuma sākotnēji sniegtajai informācijai par RDF transportēšanu uz Brocēniem. VVD turpina strādāt, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, piebilda VVD pārstāve.

Līdz šim ir izdevies lokalizēt un novērst atklātu atkritumu degšanu SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" laukumā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēku lokalizēt izdevies vakar plkst.23.14, savukārt šorīt plkst.7.50 atklāta degšana laukumā tikusi novērsta.

SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" uzņēmuma valdes loceklis Ēriks Zaporožecs aģentūrai LETA stāstīja, ka ugunsnelaime, iespējams, izcēlusies no sausās zāles, kura dedzināta uzņēmumam blakus esošajā privātajā teritorijā.

"Ir liecinieki, kuri redzējuši, kā blakus mūsu uzņēmuma teritorijai šodien privātpersonas dedzinājušas kūlu. Valsts policija patlaban strādā notikuma vietā un izmeklēs ugunsgrēka cēloņus," sacīja Zaporožecs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu