Pēc prāmja ienākšanas Ventspils ostā policija nodrošinās auto kolonnu pavadīšanu ārā no pilsētas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien plkst.19 Ventspils ostā ar Satiksmes ministra atļauju ienāks pasažieru prāmis no Zviedrijas, un Valsts policija (VP) nodrošinās atbraucējiem auto kolonnu pavadīšanu ārā no pilsētas.

Ventspils domē norādīja, ka ar speciālo reisu atļauts doties tikai pasažieriem ar savu transportu. Visi pasažieri uz prāmja ir aizpildījuši anketas, norādot savu galamērķi, apliecinot, ka viņiem nav saslimšanas simptomu, rakstiski apsolot 14 dienas pēc atgriešanās pavadīt pašizolācijā, kā arī ir informēti, ka nekāda apstāšanās veikalos vai degvielas uzpildes stacijās nav pieļaujama. Ventspils prāmju terminālī būs nodrošināta iespēja konsultēties ar mediķiem un vajadzības gadījumā veikt jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 testus. 

Uz prāmja ir 84 pasažieri ar 32 automašīnām no dažādām vietām Latvijā, kā arī no Lietuvas. Valsts policija izvērtēs, kādos maršrutos tiks veidotas auto kolonnas. Ventspils pilsētas teritorijā nebūs iespējas apmeklēt ne degvielas uzpildes stacijas, ne veikalus - vieglās automašīnas konvoja pavadībā tiks izvestas ārpus pilsētas, lai novērstu COVID-19 izplatīšanās riskus. Auto kolonnu plūsmas pavadīšanu valsts policija organizēs sadarbībā ar Valsts robežsardzes un Ventspils pilsētas pašvaldības policijas darbiniekiem.

Ventspils pilsētas dome rakstiski vērsās Satiksmes ministrijā, Veselības ministrijā, kā arī Iekšlietu ministrijā ar lūgumu organizēt drošu pasažieru nokļūšanu uz pašizolācijas vietu, attiecīgi izstrādājot pasažieru organizācijas shēmu un veicot tās uzraudzību. Repatriācijas reisu organizēšanā atbalstu sniedz arī Ventspils pašvaldības policija.

Domē vērsa uzmanību, ka VP reaģē uz informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem saistībā ar valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. 

Vienlaikus ar satiksmes ministra atļauju var tikt pieļauti izņēmumi un pēdējās pusotras nedēļās Latvijā ienākuši vairāki desmiti repatriācijas avioreisu, kā arī prāmju reisi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu