Tesla sper nākamo soli autonomajā braukšanā - auto stājas pie "sarkanā"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter / @Out_of_Spec

Tesla Motors turpina pilnveidot savus elektromobiļus, un tas attiecas ne tikai uz spēkratu gaitas īpašībām, bet arī autonomās braukšanas palīgsistēmu programmnodrošinājumu.

Kā vēsta tīmekļa vietne Insideevs.com, tai bijusi izdevība izbraukt ar Tesla Model 3 prototipu, kam uzstādīts nākamās paaudzes autonomās braukšanas asistents ar līdz šim neredzētām funkcijām.

Runa šajā gadījumā ir par autopilota sistēmas programmatūru, kas prot atpazīt luksoforu un mašīnai likt rīkoties atkarībā no tajā degošā signāla. Tāpat Insideevs.com norāda, ka jaunā autonomās braukšanas sistēma sapratīs, kā jārīkojas krustojumā ar STOP zīmi.

Tai pašā laikā Insideevs.com piebilst, ka detalizētu informāciju par nākamā līmeņa autopilotu nevar sniegt, jo tas vēl tiek testēts. Nav arī zināms, kad programmatūras papildinājums kļūs pieejams pasūtīšanai.

Jauno funkciju apraksta ekrānšāviņā, kas publicēts minētajā tīmekļa vietnē, vien redzams, ka pilnveidotajā nākamās paaudzes autopilotā autonomās braukšanas spēju pa maģistrāli, patstāvīgu lēnāku auto apdzīšanu, automātisku parkošanos un saimnieka atrašanu, lai kur stāvlaukumā viņš atrastos, papildinās mašīnas spēja pareizi iztulkot luksofora signālus un STOP zīmi, kā arī patstāvīgi braukt pilsētas satiksmē. Pēc visa spriežot, šo sistēmu varēs izvēlēties jau pēc auto iegādes, un tā maksās orientējoši 7000 dolārus. Varbūt pat vairāk, taču cenā ietilps jaudīgāks dators.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu