Bijušais F-1 boss prognozē, ka tiks atcelta visa Formula 1 sezona

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Bērnijs Eklstouns
Bērnijs Eklstouns Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējais Formula 1 sacīšu seriāla boss Bērnijs Eklstouns uzskata, ka globālā koronavīrusa pandēmijas dēļ uz sacensībām un pilnvērtīgu sezonu šogad varam necerēt. Viņš pat izteicies, ka pats jau sen būtu pateicis, ka spēle ir galā.

89 gadus vecais brits, kurš šobrīd atrodoties noslēgtā īpašumā Brazīlijā, aģentūrai Reuters paudis viedokli, ka stingro ierobežojumu un augstā inficēšanās riska dēļ netiks aizvadīta arī Lielbritānijas Lielās balvas izcīņa, kam būtu jānotiek jūlijā, ziņo Eurosport.

Eklstouns apgalvo, ka tad, ja viņam aizvien būtu teikšana, viņš būtu lēmis izbeigt jebkādas spekulācijas par sacīkšu iespējamu norisi, lai izvairītos no situācijas, kurā tiek organizēti pasākumi, kas vēlāk nemaz nevar notikt.

Jautāts, vai tas nenozīmētu visas sezonas atcelšanu un koncentrēšanos uz 2021.gada kalendāru, Eklstouns atbildējis apstiprinoši, norādot, ka tieši šā iemesla dēļ pārceltas arī Olimpiskās spēles. "Žēl, bet tā tas ir."

Patlaban Formula 1 organizētāji cer aizvadīt saīsinātu sezonu ar 15 - 18 sacensībām un pirmo startu vasaras vidū. Eklstouns, kurš kalendāru veidoja līdz pat viņa nomaiņai 2017.gadā, būtu visai pārsteigts, ja organizētājiem iecere izdotos.

"Es patiešām ceru. Patiešām ceru, ka viņiem izdosies. Trīs vai četras sacensības varētu notikt nākamā gada sākumā, bet tas tāpat skaitītos kā 2020.gada čempionāts," piebilst Eklstouns, vēlreiz norādot, ka visu čempionāta aspektu saskaņošana un ārkārtīgi sarežģīts darbs. Turklāt to grūtāku padara Covid-19.

Jau ziņots, ka koronavīrusa SARS CoV-2 pandēmijas dēļ jau tika atcelta Austrālijas Lielās balvas izcīņa, kam bija jānotiek 15.martā. Tāpat pirmo reizi kopš 1954.gada nenotiks Monako Lielās balvas izcīņa. Papildus tam Bahreinas, Vjetnamas, Ķīnas, Nīderlande, Spānijas un Azerbaidžānas GP izcīņas ir pārceltas uz nenoteiktu laiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu