Latvijā reģistrēti 29 jauni Covid-19 inficētie; pavisam kopā 376 sasirgušie (30)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Iepriekšējā diennaktī veikti 502 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, infekcija apstiprināta 29 cilvēkiem. Latvijā kopā veikti 14313 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 376 personām, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 29 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 376 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Diennakts laikā kopējais saslimušo skaits Latvijā pieaudzis par 8%, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini. Pagājušās nedēļas laikā saslimušo skaita procentuālais pieaugums svārstījies 8-13% robežās. Pārējās Baltijas valstīs Covid-19 gadījumu skaita procentuālais pieaugums ir ievērojami neviendabīgāks. Igaunijā aizvadītajā nedēļā saslimušo skaita pieaugums svārstījies no 5% līdz pat 25%, savukārt Lietuvā saslimušo skaita pieaugums bija 10-31% robežās.

Kopumā 28 pacienti ārstējas slimnīcās, tai skaitā 25 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Iepriekšējā diennaktī veikti 502 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 14313 Covid-19 testi.

Daļa šo izmeklējumu veikti arī "E. Gulbja Laboratorijā". Kopumā tajā līdz šim veikti 3433 izmeklējumi, no kuriem 3344 bijuši negatīvi. Savukārt 89 bijuši pozitīvi - divi no tiem, atkārtoti nododot analīzes iepriekš pozitīvam pacientam. Sākotnēji "E. Gulbja Laboratorijā" Covid-19 analīzes varēja veikt tikai par  maksu, bet kopš 14.marta tiek nodrošinātas arī valsts apmaksātas analīzes.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs trešdien preses konferencē paziņoja, ka epidemiologiem vairs neizdodas iegūt informāciju par vairāku Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, līdz ar to uzskatāms, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Līdz šim Covid-19 pārsvarā tika atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju. Kā iepriekš skaidroja Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis, "vispirms slimo jaunie un kustīgie, kas pēc tam inficē vecākos, mājās sēdošos".

Ņemot vērā minēto, Latvijas stratēģija Covid-19 apturēšanai pamatā būtu pastiprināti pievērst uzmanību gados jaunākajiem inficētajiem, kamēr viņi nav paspējuši inficēt seniorus, skaidroja Dumpis.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu