Vīrieti tiesās par pasūtījuma slepkavības mēģinājuma atbalstīšanu Krievijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu vīrieša apsūdzībā par slepkavības mēģinājuma atbalstīšanu Krievijā. Tā kā persona dzīvo Latvijā, tad kriminālprocess bija nodots kriminālvajāšanas turpināšanai Latvijā.

Saskaņā ar apsūdzību cietušais bija kāda Krievijas Federācijas uzņēmuma ģenerāldirektors. Aiz mantkārības viņu nolēma nogalināt citas uzņēmumā strādājošas personas.

Viņi par atlīdzību apsūdzētajam un vēl citām nenoskaidrotām personām piedāvāja nogalināt cietušo. 2011. gada septembrī viņi ieradās pie cietušā dzīvesvietas Rostovā pie Donas.

Taču vīrieši nenoslepkavoja personu, jo cietušais, lai arī saņēma šāvienu, spēja aizbēgt no notikuma vietas un patstāvīgi ierasties ārstniecības iestādē, kur viņam tika sniegta kvalificēta medicīniskā palīdzība, pēc kā tiesībsargājošo iestāžu darbinieki viņam nodrošināja apsardzi.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 20.panta ceturtās daļas, 15.panta ceturtās daļas, 117. panta 9.punkta un Krimināllikuma 233.panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu