Lokalizēts atkritumu izgāztuves ugunsgrēks pie Daugavgrīvas šosejas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Virs Rīgas pirmdienas dienasvidū bija pacēlies dūmu mākonis, kas redzams teju no pus pilsētas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņo, ka pl. 13.45 saņēmis izsaukumu uz Daugavgrīvas šoseju.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā portāls TVNET noskaidroja, ka pie Daugavgrīvas šosejas aizdegušies atkritumi aptuveni 300 kvadrātmetru platību. Notikuma vietā strādā VUGD darbinieki.

Ņemot vērā, ka no degošajiem atkritumiem var izplatīties indīgi dūmi, iedzīvotāji aicināti netuvoties notikuma vietai, kā arī aizvērt logus, lai dūmi neiekļūst mājoklī.

Pašlaik ugunsgrēks ir lokalizēts.

Rīgas domē norādīja, ka notikuma vietā bijusi izveidota "neorganizēta un nelikumīga" atkritumu izgāztuve un šai teritorijai esot apgrūtināta piekļuve. Situācijas noskaidrošanai ir piesaistīti Valsts vides dienesta eksperti.

Kā vēlāk pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Kristīne Kļaveniece, šodien Rīgā, Daugavgrīvas šosejas rajonā, deguši Rīgas brīvostas pārvaldes teritorijā nelegāli uzkrāti sadzīves un būvniecības atkritumi.

Pārbaudes laikā VVD secinājis, ka šī "stihiski izveidojusies piegružotā vieta gandrīz 1500 kvadrātmetru platībā" atrodas Rīgas brīvostas pārziņā.

VVD uzdos brīvostai izvest no šīs teritorijas atkritumus, kā arī apzināt citas tās teritorijā esošās piegružotās vietas un veikt pasākumus, lai tās sakārtotu.

VVD atgādina, ka zemes īpašnieks ir atbildīgs par sava īpašuma pārraudzīšanu un to, ka konkrētā teritorija netiek piegružota un vidē netiek izmesti atkritumi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu