#paliecmājās Tīmeklī iespējams noskatīties vērienīgos "Latvijas gredzena" koncertus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

VSIA "Latvijas Koncerti" sadarbībā ar LTV piedāvā noskatīties Latvijas valsts simtgades vērienīgākā mūzikas projekta – "Latvijas gredzens" koncertu ierakstus vietnē latvijaskoncerti.lv.

"Latvijas gredzens" ir Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Sigvarda Kļavas izlolots projekts.

Latgales dzīves garšu no kristīgās domāšanas līdz tautas dzīvesziņai un tradīcijām varēja izbaudīt koncertizrādē “Rakstiem un skaņai”. Savukārt “Kurzemes gredzena” mākslinieciskā koncepcija īstenojās lielkoncertā „Pūt, vējiņi”, kura saturs veidojās ap tautas dziesmas "Pūt, vējiņi" garīgo un melodisko telpu. 

Sigvards Kļava
Sigvards Kļava Foto: publicitātes

Muzikālajā izstādē “Kalns uz augšu ies” Vidzeme tika atspoguļota kā gara spēka vieta, kā Latvijas kultūras sakņu vietu, Valsts karoga un Himnas šūpulis, Dziesmu svētku pirmsākumu vietu, dzejnieku, rakstnieku, komponistu, mākslinieku, skolotāju ideālās Latvijas sapņojumu un iedvesmas zeme. Muzikālajā izstādē piedalījās Latvijas Radio koris, solists Daumants Kalniņš, ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis, akordeonists Artūrs Noviks un pianists Rihards Plešanovs. 

“Zemgales gredzena” kino koncertā “Vēstures palos” muzikālā ceļojumā satikās Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbenda grupa, mūziķi - brāļi Oskars un Raimonds Petrauski, kā arī laikmetīgās dejas mākslinieki Lilija Lipora un Guntis Spridzāns. Vērienīgā koncertcikla "Latvijas gredzens" turpinājumā izskanēja muzikālā izrāde “Rīgas gredzens”. Izrādes atslēga bija radošais gars, kas atklājās dzejnieku Aleksandra Čaka un Ojāra Vācieša, kā arī komponistu Artura Maskata un Ulda Stabulnieka stāstā par dažādo Rīgu.

Pilsētas dzīvi mūzikā un dzejā izstāstīja aktieris Andris Keišs, dziedātājs Jānis Strazdiņš, Latvijas Radio koris, diriģents Sigvars Kļava, scenogrāfe un tērpu māksliniece Ieva Jurjāne, režisors Viesturs Kairišs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu