Kāpņu telpā novietots velosipēds kļūst par vilinājumu zaglim (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

29. martā pēc pulksten desmitiem vakarā Rīgā kāds Murjāņu ielas daudzdzīvokļa nama iedzīvotājs, atgriežoties mājās, pamanīja, ka viņa kāpņu telpā ieiet aizdomīga persona. Šis svešinieks no pirmā stāva kāpņu telpas izstūma nepieslēgtu velosipēdu un ar to aizminās prom.

Vērīgajam aculieciniekam radās aizdomas par zādzību, un viņš izsauca Valsts policiju. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas patruļpolicisti, kuri, noskaidrojot iespējamā zagļa pazīmes, devās viņu meklēt pa tuvāko apkārtni. Turpat netālu Juglas mikrorajonā policisti pamanīja aprakstam atbilstošu vīrieti uz divriteņa un viņu aizturēja, pēc kā nogādāja policijas iecirknī. Apstiprinājās, ka vīrietis velosipēdu patiešām bija nozadzis. Likumsargi noskaidroja divriteņa likumīgo īpašnieku un ar viņu sazinājās, lai pavēstītu par zādzību.

Aizdomās turētais ir 1975. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par virkni noziegumu – laupīšanām, zādzībām, krāpšanu un narkotiku lietošanu. Šobrīd viņš ir ievietots izolatorā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Pēc visu procesuālo darbību veikšanas velosipēds tiks atdots tā likumīgajam īpašniekam.

Sākoties pavasarim un aktīvākai riteņbraukšanas sezonai, aicinām velosipēdu īpašniekus parūpēties par savu riteņu drošību. Atgādinām, ka pat uz neilgu brīdi nepieskatīts un nepieslēgts velosipēds var kļūt par vieglu guvumu zaglim, tāpēc tas vienmēr jāpieslēdz, vislabāk – ar kvalitatīvu U-veida vai V-veida saslēgu. Velosipēds jāglabā mājoklī vai slēdzamā garāžā. Kāpņu telpas un citas koplietošanas telpas nav drošas vērtīgu mantu glabāšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu