Itāļi rada dizainu pagaidu slimnīcām no kravas konteineriem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: CURApods

Patlaban Itālija ir Eiropas skartākais reģions, kur vissmagāk plosās Covid-19 vīruss. Itālijas slimnīcas ir ārkārtīgi noslogotas un visiem sasirgušajiem vietas nepietiek, kas liek Itālijas pašvaldībām plānot līdzīgas ārkārtas slimnīcas kā Ķīnā. 

Itālijas valdība un arī vairākas organizācijas šobrīd meklē visdažādākos risinājumus slimnīcu kapacitātes palielināšanai. Šim darbam ir piesaistīti vairāki dizaineri, inženieri, medicīnas personāls un militārpersonas, kas ir izveidojuši bezpeļņas organizāciju "CURA". Organizācija ir radījusi prototipu pagaidu slimnīcām no parastajiem kravas konteineriem, kas var funkcionēt kā savstarpēji savienojamas palātas.

Foto: CURApods

Šī projekta autori ir itāļu arhitekti Karlo Ratti un Italo Rota. Arhitekti projekta oficiālajā mājaslapā skaidro, ka slimnīcu veidos vairāki savienoti sešus metrus gari kravas konteineri vai kā individuālas zāles ārpus valsts slimnīcu telpām, kas būs aprīkoti ar speciālo medicīnas aparatūru. Konteineru slimnīcu ir iespējams iekārtot un pielāgot slimnīcas vajadzībām vien dažu stundu laikā. Katrā konteinerā ir vieta diviem pacientiem. 

Foto: CURApods

Patlaban šāda tipa slimnīcas jau tiek būvētas Milānā ar Eiropas bankas UniCredit atbalstu. Organizācijas autori vēsta, ka šāda formāta konteineru slimnīcas varēs izvietot visās Eiropas valstīs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu