Lietuvas veselības ministrs: Pazīmes liecina, ka vīrusa izplatības līkne kļūst lēzenāka (4)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvā vērojamas pazīmes, ka jaunā koronavīrusa izplatības līkne kļūst lēzenāka, pirmdien izteicies veselības ministrs Aurēlijs Verīga, vienlaikus aicinot šo novērojumu vērtēt piesardzīgi.

"Ir zināmas pazīmes, ka mūsu vīrusa izplatības līkne kļūst lēzenāka, tā nešaujas strauji uz augšu," viņš paziņojis preses konferencē.

Pēc ministra teiktā, par to liek domāt apstāklis, ka samazinās nosacītā apstiprināto inficēšanās gadījumu attiecība pret veikto testu skaitu.

Kā uzskata Verīga, lēnāka vīrusa izplatīšanās skaidrojama ar valstī ieviestajiem karantīnas pasākumiem.

"Ja mēs vērtētu pēc tā, kādi procenti tiek atklāti no simts veiktajiem testiem, šis rādītājs samazinās (..). To gan būtu jāvērtē ļoti rezervēti, piesardzīgi, bet tādas pirmās pazīmes ir vērojamas," norādījis ministrs.

"Ja tas tiešām ir tā, to varētu vērtēt kā karantīnas pasākumu attaisnošanos," viņš piebildis.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, Lietuvā no 16.marta ieviesta karantīna, slēgtas valsts robežas, nestrādā bērnudārzi, skolas un augstskolas, kā arī liela daļa veikalu, aizliegta pulcēšanās.

Lietuvā līdz šim apstiprināti 484 inficēšanās gadījumi. Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši septiņi cilvēki.

Verīga arī pastāstījis, ka pašlaik 116 saslimušie tiek ārstēti stacionāri, četri no viņiem atrodas reanimācijā un vēl vienam tiek veikta plaušu ventilācija, bet 276 medicīnas darbiniekiem valstī noteikta karantīna.

 
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu