Nosaukti šī gada AKKA/LAA "Autora balvas" saņēmēji

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Latvijas literatūras gada balvas 2019" laureāts dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš nominācijā "Labākais tulkojums" par tulkojumu igauņu eposam "Kalevdēls" balvas pasniegšanas ceremonijā Sūkņu stacijā.
"Latvijas literatūras gada balvas 2019" laureāts dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš nominācijā "Labākais tulkojums" par tulkojumu igauņu eposam "Kalevdēls" balvas pasniegšanas ceremonijā Sūkņu stacijā. Foto: Zane Bitere/LETA

Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) nolēmusi šī gada "Autora balvu" piešķirt dzejniekam un atdzejotājam Guntaram Godiņam, māksliniecei Frančeskai Kirkei, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētajam profesoram Arnim Rītupam un režisoram Gintam Zilbalodim.

Kā informēja AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kolmane, biedrība AKKA/LAA jau septīto gadu godina kolēģu ieteiktus autorus, kuru darbi, pirmoreiz publiskoti iepriekšējos divos gados un izrādījušies iedvesmojošs pārsteigums. Šoreiz balvai bija pieteikti desmit darbi un AKKA/LAA padome nolēma piešķirt četras "Autora balvas".

Godiņš balvu saņems par Heli Lāksonenas "Soul. Burkans. Undens" un Contras jeb Margus Konnula "Tik grūti ir būt latvietim" atdzejojumu. Abas grāmatas izdotas izdevniecībā "Pētergailis" 2019.gadā.

Savukārt Kirke "Autora balva" piešķirta par projektu "trauslums/fragile" muzejā "Rīgas birža", kas bija apskatāma no pagājušā gada 14.decembra līdz šī gada 16.februārim.

Rītups saņems balvu par grāmatu "Sarunas ar zinātniekiem", kas izdotas "Rīgas Laika" paspārnē 2019.gadā un 2018.gada grāmatu "Sarunas ar filozofiem", kuras izdevējs arī ir "Rīgas Laiks".

Režisoram un animatoram Gintam Zilbalodim "Autora balva" piešķirta par 2019.gada animācijas filmu "Projām". Filmu pilnībā izveidojis Zilbalodis - viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, scenārija un mūzikas autors. Pie filmas režisors vienatnē strādāja trīsarpus gadus.

"Autora balvas" un to pasniegšanas sarīkojumu finansē AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonds.

Pārskaitāmo daļu balvas - katram 1111 eiro - laureāti attālināti saņems 23.aprīlī, Pasaules grāmatu un autortiesību dienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu