Red Bull padomnieks saviem pilotiem gribējis sarīkot "koronas nometni"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Red Bull F-1 komandas piloti Alekss Albons un Makss Verstapens
Red Bull F-1 komandas piloti Alekss Albons un Makss Verstapens Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandas "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko gribējis sarīkot saviem jaunajiem pilotiem tā dēvēto "koronas nometni".

Kā Marko atklāja Austrijas raidsabiedrībai ORF, viņa mērķis esot bijis pulcēt komandas pilotus kopā ar jaunajiem braucējiem, lai viņi kopā izslimotu Covid-19 un vēlāk būtu imūni.

"Mums ir četri F-1 piloti un 8-10 juniori. Ideja bija organizēt nometni, kurā kopā psiholoģiski un fiziski pārdzīvotu šo dīkstāvi. Viņi ir jauni un stipri vīrieši ar labu veselību. Tādā veidā viņi būtu gatavi jebkurā laikā sākt čempionātu, kas solās būt smags," pauda 76 gadus vecais Marko.

"Red Bull" komandā gan šī ideja neguva atsaucību.

Vienības pirmā pilota loma šajā sezonā paredzēta 22 gadus vecajam Maksam Verstapenam, bet otrais pilots būs divus gadus vecākais Aleksandrs Albons.

Meitaskomandu "Scuderia AlphaTauri" pārstāvēs 24 gadus vecais Pjērs Gaslī un gadu vecākais Daniils Kvjats.

Koronavīrusa izplatības dēļ uz nenoteiktu laiku pārcelti posmi Bahreinā, Vjetnamā, Ķīnā, Nīderlandē, Spānijā un Azerbaidžānā, bet etapi Austrālijā un Monako šajā sezonā netiks aizvadīti.

Šobrīd sezonas pirmais posms kalendārā ir Kanādas "Grand Prix", kam jānotiek jūnija vidū. 

Pagājušajā nedēļā F-1 boss Čeiss Kerijs prognozēja, ka šajā sezonā 22 posmu vietā varētu notikt 15-18 etapi. Čempionāta aizvadīšanai nepieciešami vismaz astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu