Covid-19: Austrija ieved mediķus no Austrumeiropas (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Austrija pirmdien ar čārterreisiem ieveda vairāk nekā 200 mediķus no ārvalstīm, lai novērstu viņu trūkumu laikā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ ir noteikti ceļošanas ierobežojumi.

Austrijas veselības aprūpes sistēma ir lielā mērā atkarīga no Austrumeiropas valstu mediķiem, no kuriem daudzi parasti braukā starp savu valsti un Austriju, tur katru reizi uzturoties vairākas nedēļas.

Pirmdien 231 mediķis tika atvests, lai nodrošinātu nepārtrauktu veselības aprūpi Lejasaustrijas federālajā zemē, kura organizēja lidojumus no Bulgārijas galvaspilsētas Sofijas un Rumānijas pilsētas Timišoaras.

"Es nevaru jums pateikt, vai šī būs vienreizēja akcija vai ne," sabiedriskā radio stacijai "Oe1" paziņoja Lejasaustrijas sociālo lietu ierēdne Kristiāne Tešla-Hofmeistere.

"Ja atkal radīsies vajadzība, mēs mēģināsim darīt visu, lai to apmierinātu," viņa sacīja.

Tā kā vairākas kaimiņvalstis ir slēgušas savas robežas Covid-19 pandēmijas dēļ, Austrijā pieaug bažas, ka var būt apdraudēta svarīgā veselības aprūpes darbinieku plūsma.   

Lejasaustrijas tirdzniecības palāta apmaksā ārzemju mediķiem uzturēšanos viesnīcā un 14 dienu karantīnas pabeigšanu, pirms viņi sāks strādāt, ziņoja "Oe1". Ir gaidāms, ka viņi uzturēsies Austrijā ilgāk par ierastajām trim vai četrām nedēļām.

Tešla-Hofmeistere sacīja, ka ir nekavējoties vajadzīgi tikai 70 mediķi, bet "drošības" labad nolīgti vairāk nekā 200. 

Jau ziņots, ka Eiropas Komisijas (EK) praktiski norādījumi paredz, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm būtu jāļauj nodarbinātajiem turpināt šķērsot robežu, ja uzņemošajā dalībvalstī attiecīgajā nozarē vēl ir atļauts strādāt.

EK pirmdien nāca klajā ar praktiskiem ieteikumiem, kā ES robežās nodrošināt, ka darbavietā var nokļūt mobilie darba ņēmēji, īpaši tie, kas strādā Covid-19 pandēmijas apkarošanai kritiski svarīgās profesijās.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu