Tiešraides arhīvs: informē par Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku scenārijiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Valsts kanceleja

Šodien, 31. martā, norisinājās XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejas attālinātā sēde, kurā tika apspriesti šovasar iecerēto XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises scenāriji. Tiešraides sākums 11:30. 

XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki uz nākamo gadu pārcelti, jo pašlaik nav skaidrības par koronavīrusa Covid-19 uzliesmojuma beigām, turklāt varētu būt ierobežoti pieejamie operatīvo dienestu resursi, šodien žurnālistus informēja svētku operatīvās vadības grupas vadītājs, bijušais Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs.

Operatīvā vadības darba grupa ir atbildīga par svētku drošu norisi un tajā iekļauti pārstāvji no visiem operatīvajiem dienestiem. Ņemot vērā koronavīrusa Covid-19 izraisīto ārkārtējo situāciju, visi darba grupas locekļi bija vienisprātis, ka svētki jāpārceļ, jo valsts nevar atļauties riskēt ar bērnu un skatītāju veselību un drošību, skaidroja Velšs.

Kā galvenos argumentus Velšs minēja medicīnisko kritēriju, ārkārtējās situācijas ierobežojumus, operatīvo dienestu noslodzi un budžeta jautājumus.

Pirmkārt, patlaban neviens nevar pateikt cik ilgi turpināsies Covid-19 izplatība un kad tā noslēgsies, uzsvēra Velšs. Otrkārt, ārkārtējā situācija paredz dažādus ierobežojumus un, visticamāk, šī situācija tiks pagarināta. Tas nozīmē, ka, svētkus rīkojot vēl šogad, dienesti nespētu nodrošināt kvalitatīvu svētku sagatavošanas procesu.

Treškārt, jāņem vērā operatīvo dienestu noslodze, norādīja Velšs. Patlaban operatīvie dienesti lielus resursus velta Covid-19 apkarošanai un ierobežojumu kontrolei. Dienestiem nav neizsmeļamu resursu, kurus veltīt svētku drošai norisei, turklāt vasarā dienestu darbinieki būs uzkrājuši nogurumu.

Ceturtkārt, jāņem vērā arī budžeta jautājums, atzīmēja bijušais policijas vadītājs. Viņš skaidroja, ka dienesti patlaban lielus budžeta līdzekļus velta Covid-19 apkarošanai un ierobežojumu kontrolei, un gada otrajā pusē var pastāvēt neskaidrības par atbilstošu finansējumu dienestiem.

"Svētku pārcelšana ļautu nesteidzīgi un kvalitatīvi tiem sagatavoties," nobeigumā uzsvēra Velšs.

Jau ziņots, ka XII Latvija skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komiteja un Dziesmu svētku padome šodien nolēma vasarā gaidāmos skolēnu dziesmu un deju svētkus pārcelt uz 2021.gadu, preses brīfingā informēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa norādīja, ka, izvērtējot visus riska faktorus un konsultējoties ar diasporas latviešiem, pieņemts lēmums pārcelt svētkus par vienu gadu.

Bija plānots, ka svētki notiks šovasar no 6.jūlija līdz 12.jūlijam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu