Aprīļa beigās pasniegs Latvijas Literatūras gada balvas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
LALIGABA 2016. gada ekspertu komisijas priekšsēdētāja - literatūrkritiķe Anda Baklāne
LALIGABA 2016. gada ekspertu komisijas priekšsēdētāja - literatūrkritiķe Anda Baklāne Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

30. aprīlī plkst.21.05 kanāla LTV1 televīzijas tiešraidē notiks Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) pasniegšana, informē Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītāja Andra Konste.

LALIGABA balvu ieguvējus aizklātā balsojumā noteiks ekspertu komisija un laureāti saņems dizaina studijas "Mājo" veidoto LALIGABA lampu un naudas balvas.

Savukārt plkst.11 sociālā tīkla "Facebook" un video koplietošanas vietnes "YouTube" LALIGABA kontā straumēs preses konferenci, kurā ekspertu komisija iepazīstinās ar labākajiem darbiem, kas nākuši klajā aizvadītajā gadā.

Ekspertu komisija nosauks nominantus kategorijā labākais dzejas, prozas darbs, labākais oriģinālliteratūras darbs bērniem, labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā un spilgtākā debija. Līdztekus taps zināms speciālbalvas ieguvējs par īpašu veikumu literatūrā un šī gada mūža balvas ieguvējs Latvijas rakstniecībā.

LALIGABA ekspertu komisijā strādāja un 2019.gada literāro veikumu izvērtēja rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, dzejniece Anna Auziņa, rakstniece Evija Gulbe, literatūrzinātnieks un literatūrkritiķis Arnis Koroševskis, dzejniece Ieva Rupenheite, rakstnieks Pauls Bankovskis, literatūrzinātniece un skolotāja Lita Silova.

Konste pavēstīja, ka šī gada sauklis "Vienā elpas vilcienā" un tas iemieso ideju par literatūru, kā aizraujošu brīvā laika pavadīšanas iespēju un arvien pārsteidzošu radošā kustībā esošu procesu.

Sīkākas ziņas par nominantiem, speciālbalvas un mūža balvas ieguvēju, un citām aktivitātēm no 31. marta būs pieejamas mājaslapā "www.laligaba.lv", kā arī LALIGABA sociālo tīklu kontos

LALIGABA ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu