Video: policijas ekipāža pa skaļruņiem informē iedzīvotājus par rīcību pandēmijas laikā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Lai sabiedrību efektīvāk informētu par valdības noteiktajiem jaunākajiem ārkārtējās situācijas ierobežojumiem, Valsts policijas ekipāžas, patrulējot transportlīdzekļos, izmanto skaļruņus.

Aicinājumā iedzīvotājiem policija uzsver nepieciešamību ievērot divu metru distanci, kā arī nepulcēties.

Tāpat likumsargi atgādina, ka kopā pulcēties drīkst tikai divi cilvēki vai ģimene.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) patlaban nelūgs armijas iesaistīšanos jaunāko ārkārtējās situācijas ierobežojumu kontrolē pilsētu ielās, taču šo ierobežojumu ievērošanu uzraudzīs Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policiju.

Ģirģens jau pagājušajā piektdienā atzina, ka neatkarīgi no ārkārtējās situācijas ierobežojuma apjoma VP arī turpmāk nodrošinās sabiedrisko kārtību un veiks kontroles pasākumus. Pie šīs atziņas ministrs paliek arī šodien, kas nozīmē, ka VP un pašvaldības policija patrulēs ierobežojumu kontrolei.

Tāpat ministrs apliecināja, ka bija sagatavojis priekšlikumu par pašizolācijai vai karantīnai pakļaujamo personu datu nodošanu no VP uz pašvaldību civilās aizsardzības komisijām. Ministrs bija iecerējis, ka komisijas savukārt šos datus nodotu pašvaldības policijai un sociālajiem dienestiem, lai sekmīgāk kontrolētu ārkārtējās situācijas ierobežojumu ievērošanu. Šāds risinājums atslogotu VP resursus, tomēr šis priekšlikums patlaban ir atlikts un tiks virzīts izskatīšanai Krīzes vadības centrā.

Ģirģens arī norādīja, ka Iekšlietu ministrija gatavos izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par stingrākiem sodiem ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpējiem. Patlaban kodekss par šādu pārkāpumu paredz naudas sodu līdz 350 eiro, bet ministrs vēl nevarēja nosaukt konkrētus variantus par stingrākiem sodiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu