"Latvijas Radio 2" ēterā svin 25 gadu jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Latvijas Radio 2"
"Latvijas Radio 2" Foto: publicitātes

1. aprīlī radiostacija "Latvijas Radio 2" (LR2) savu pastāvēšanas 25 gadu jubileju svin ēterā, informē Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Zomerovska.

Lai arī jubilejas koncerti pārcelti uz vasaras beigām, ballīte visas dienas garumā notiks radioviļņos, pavēstīja Latvijas Radio pārstāve. Ētera personības ir sarūpējušas svētku programmu, lai kopā ar klausītājiem šķirstītu radiostacijas arhīva albumu, atcerētos spilgtākos raidījumus un kolēģus ceturtdaļgadsimta garumā.

No plkst.20 līdz pusnaktij LR2 ēterā skanēs 100 klausītāju pieprasītākās un ēterā visbiežāk atskaņotās latviešu dziesmas radiostacijas pastāvēšanas laikā, kuras īpaši svētkiem gatavojusi LR2 komanda.

LR2 galvenais satura redaktors un vadītāja pienākumu pildītājs Kaspars Mauriņš norādīja, ka radiostacija ir gājusi ar augsti paceltu latviešu mūzikas karogu kopš dibināšanas brīža un kā sabiedriskais medijs darīs arī to turpmāk. Viņaprāt, radiostacijas augstie reitingi ir pierādījums tam, ka latviešu mūzikai ir paredzēta īpaša vieta klausītāju sirdīs.

"Man ir prieks, ka arī citas radiostacijas ir palielinājušas latviešu mūzikas īpatsvaru savās programmās. Tas ir veids, kā varam atbalstīt savējos,"

uzsvēra Mauriņš.

Tāpat viņš pavēstīja, ka šajā gadā radiostacijas kolektīvs grib saviem klausītājiem uzdāvināt atmiņas par kopīgi pavadīto laiku LR2 ēterā, tāpēc komanda ir caurskatījusi kanāla vēsturi un apkopojusi gan raidījumu fragmentus, gan atlasījusi tās 100 dziesmas, kuras klausītājus 25 gados ir uzrunājušas visvairāk.

"Jāteic, ka pieprasītāko dziesmu saraksts ir ļoti raibs - te ir gan visos laikos latviešiem tuvais šlāgeris, gan pops, roks, arī kantri mūzika un dziesmas, kuras vēl ilgi pirms LR2 dibināšanas ir latviešu mūzikas zelta fondā," pauda Mauriņš.

Par LR2 klausītāju mīlētākajiem māksliniekiem 25 gadu laikā var saukt grupu "Prāta vētra", kura simtniekā iekļuvusi ar četrām dziesmām. Ar trim "Top 100" kompozīcijām seko Dons un Normunds Rutulis. Savukārt mīlētākā komponista tituls pienākas Raimondam Paulam - viņš ir mūzikas autors deviņām dziesmām LR2 klausītāju pieprasītāko dziesmu simtniekā.

Kā skaidro Mauriņš, LR2 klausītāju pieprasītāko dziesmu saraksts lielā mēra atspoguļo gan kanāla auditorijas dažādību, gan iezīmē latviešu mūzikas attīstību un modes tendences pēdējo 25 gadu laikā.

"Dziesmas esam sagrupējuši pa piecgadēm, ļaujot atcerēties raibos deviņdesmitos, jaunās tūkstošgades sākumu un protams, nemirstīgo Latviešu mūzikas zelta fondu," pauda LR2 galvenais satura redaktors un vadītāja pienākumu pildītājs.

Gaidot LR2 jubileju, 25 gados klausītāju mīlētākās un pieprasītākās dziesmas ik dienas ir dzirdamas ēterā kopā ar mākslinieku komentāriem par dziesmu tapšanu. Savukārt 1. aprīļa vakarā no plkst.20 LR2 ēterā skanēs visas 100 klausītāju mīlētākās un pieprasītākās dziesmas, lai kopā ar klausītājiem nosvinētu kanāla 25. dzimšanas dienu, norādīja Zomerovska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu