"Amazon" atlaiž darbinieku, kurš rīkoja protestu pret uzņēmuma nepietiekamo reakciju uz Covid-19 (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tirdzniecības uzņēmums “Amazon” no darba atbrīvojis darbinieku, kurš rīkoja protestu, pieprasot slēgt uzņēmuma noliktavu Ņujorkas Steitenailendā pēc vismaz viena noliktavas darbinieka inficēšanās ar Covid-19, vēsta “CNN Business”. 

Steitenailendas noliktas darbinieki bija sašutuši, ka tā joprojām turpina darbu, kaut arī tajā konstatēts Covid-19 gadījums. Protestējot pret uzņēmuma nevēlēšanos spert atbilstošus soļus vīrusa izplatības ierobežošanā, noliktavas darbinieki pirmdien rīkoja protesta akciju. 

Darbinieki pieprasīja, lai noliktava tiktu slēgta un rūpīgi dezinficēta. 

Pirmdienas protesta akcijā piedalījās vairāki desmiti noliktavas darbinieku. 

Viens no šīs protesta akcijas rīkotājiem bija noliktavas darbinieks Kristians Smolzs. “Amazon” pirmdienas vakarā paziņoja, ka viņš ticis atbrīvots no darba. 

Smolza atlaišanu uzņēmums skaidroja ar to, ka Smolzam bija jāatrodas 14 dienu karantīnā, bet viņš to nav ievērojis, bijis darbā un pakļāvis inficēšanās riskam savus kolēģus. 

“Amazon” turpina uzsvērt, ka rūpes par darbinieku veselību ir uzņēmuma galvenā prioritāte. 

Ņujorka ir viena no Covid-19 epidēmijas  vissmagāk skartajām ASV pilsētām. Ar jauno koronavīrusu Ņujorkā inficējušies vairāk nekā 66 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 1000 miruši. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu