Daugavpils pedagogi sūdzas par pārslodzi, strādājot ar viedierīcēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: AFP / Scanpix

Pēc pirmās attālināto mācību nedēļas Daugavpils pedagogi izjutuši pārslodzi, strādājot ar viedierīcēm, preses konferencē otrdien pauda Daugavpils izglītības iestāžu vadītāji.

Izvērtējot pirmās nedēļas skolotāju darba organizāciju un mācīšanās procesu, pilsētas skolotāji un izglītības iestāžu administrācija secinājuši, ka skolēni esot pozitīvi noskaņoti jaunajam mācību veidam, jo esot informēti par kārtību, kā skolas īsteno mācības, un skolēni labprāt veicot uzdevumus elektroniski. Turklāt attālinātā mācīšanās dodot iespēju skolēniem strādāt savā tempā, kas atbilst viņu individuālajam mācīšanās stilam.

Skolotāji akcentēja, ka ikdienā bija pieraduši strādāt klasē ar skolēniem, bet tagad visu laiku ir saistīti tikai ar viedierīcēm, kas radot pārslodzi. Īpaši to izjutuši skolotāji, kuri strādā ar visām klašu grupām.

Arī izglītības iestāžu vadītāji Daugavpilī norādīja uz skolotāju pārslodzi, līdz ar to pedagogiem jāmeklē veiksmīgākie risinājumi, īpaši jaunās vielas skaidrošanai un individuālo konsultāciju nodrošināšanai.

Skolu administrācija preses konferencē uzsvēra vecāku lielo atbalstu un sapratni, jo daudzi vecāki kopā ar bērniem ir izstrādājuši dienas darba un atpūtas grafiku, kā arī iesaistījušies mācību procesā, jo aktīvi seko informācijai "E-klasē". Tomēr vecākiem nevajadzētu pārāk daudz uzņemties, veicot mācību darbu skolēna vietā, bet būtu labāk ļaut skolēnam mēģināt pašam, kļūdīties, labot savas kļūdas un līdz ar to gūt jaunas zināšanas, uzvēra izglītības iestāžu pārstāvji.

Ja attālinātais mācību process rada skolēnam problēmas, Daugavpils Izglītības pārvalde aicina vecākus par to informēt klases audzinātāju, priekšmeta skolotājus un izglītības iestādes direktoru veiksmīgāku risinājumu meklējumos.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās tiek organizētas attālināti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu