Ukrainas parlaments atceļ lauksaimniecības zemju pārdošanas aizliegumu (4)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas parlaments nobalsojis par aizlieguma atcelšanu lauksaimniecības zemju pārdošanai, un tas ļaus valstij saņemt astoņu miljardu dolāru (7,2 miljardu eiro) aizdevumu no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF).

Par likumu, kuru apstiprināt ilgstoši bija mudinājuši ekonomisti investīciju veicināšanai lauksaimniecībā, pirmdienas vakarā no 450 parlamenta locekļiem nobalsoja 259.

Ar šo balsojumu no 2021.gada 1.jūlija Ukrainas iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties lauksaimniecības zemes, bet Ukrainas uzņēmumi to varēs no 2024.gada. Pašlaik lauksaimniecības zemes var tikai nomāt. 

Ukrainas iedzīvotāji referendumā balsos arī par to, vai ļaut lauksaimniecības zemes iegādāties ārvalstniekiem.

Pirmdien Ukrainas likumdevēji pirmajā lasījumā arī apstiprināja likumprojektu, kas liegs nacionalizēto vai likvidēto banku bijušajiem īpašniekiem iespējas atgūtu īpašumtiesības vai saņemt kompensācijas kompensācijas no valsts līdzekļiem. Šā likumprojekta pieņemšanu centies kavēt 2016.gadā nacionalizētās Ukrainas lielākās bankas "PrivatBank" lielākais akcionārs Ihors Kolomoiskis.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis skaidro, ka šo divu likumprojektu apstiprināšanu pieprasījis SVF, kas drīzumā varētu valstij piešķirt pirmo aizdevuma daļu 1,75-2 miljardu dolāru apmērā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu