Policija skaļruņos pulcēšanās ierobežojumus atskaņos arī krievu un angļu valodā (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: DAVID MDZINARISHVILI / REUTERS

Valsts policijas ekipāžas skaļruņos jaunākos pulcēšanās ierobežojumus atskaņos ne tikai latviešu, bet arī krievu un angļu valodā, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Valsts policija, lai sasniegtu un informētu pēc iespējas lielāku iedzīvotāju skaitu saistībā ar ārkārtējās situācijas noteiktajiem ierobežojumiem, kopš šīs nedēļas izmanto savā rīcībā esošos resursus un veic apziņošanu pa policijas ekipāžās esošajiem skaļruņiem.

Šobrīd policisti brauc un runā, taču drīzumā tiks izmantots vienots ieraksts, kuru varēs atskaņot trīs valodās - latviešu, krievu un angļu.

Plānots, ka vienotais ieraksts būs pieejams arī pašvaldības policijai.

"Valsts policija atgādina: ja dzirdat šādu paziņojumu - ieklausieties, ņemiet vērā un nepārkāpiet noteiktos ierobežojumus," uzsvēra Grāvīte.

Valdība svētdien nolēma, ka uz ārkārtējās situācijas laiku, neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās var ne vairāk kā divas personas, personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāks un viņa nepilngadīgie bērni, ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā, kā arī personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Patlaban Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu