Par iebraukšanu Jūrmalā jāsāk maksāt divus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

No šodienas, 1. aprīļa, atsākas periods, kad par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā nodeva divu eiro apmērā, informēja Jūrmalas pilsētas domē.

Pašvaldība aicina braucējus caurlaides iegādāties elektroniski portālā "www.visitjurmala.lv", ar "Mobilly" vai "Citadele" aplikāciju starpniecību. Tāpat pastāv iespēja nodevu samaksāt caurlaižu iegādes automātos četrās vietās pilsētā - pie lielveikala "Rimi" Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas. 

Par caurlaidi var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā līdz plkst.23.59, vai pirms tam. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta. Iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Caurlaide derīga tikai konkrētam transportlīdzeklim, kura reģistrācijas numurs ir tajā norādīts.

Pašvaldība norāda, ka lai neaizmirstu iegādāties caurlaidi, ir iespējams pieteikties atgādinājuma saņemšanai e-pastā. Ja transportlīdzeklis būs iebraucis Jūrmalā un tam nebūs iegādāta caurlaide, piereģistrētajā e-pastā tās pašas dienas vakarā laikā no plkst.19 līdz plkst.23.30 tiks nosūtīts atgādinājums, lai varētu paspēt iegādāties caurlaidi un nebūtu jāsaņem sods. Pieteikties atgādinājuma saņemšanai var mājaslapā "www.jurmala.lv" sadaļā "Caurlaides".

Pieejamas arī ilgāka termiņa caurlaides - septiņām, 30 vai 90 dienām, kā arī visam periodam. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām caurlaide septiņām dienām maksā 10 eiro, 30 dienām - 31 eiro, 90 dienām - 55 eiro, bet visam periodam - 107 eiro. Savukārt transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām maksa par caurlaidi ir attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro.

Autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam. No nodevas samaksas atbrīvoti arī transportlīdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus, kā arī invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās. Šiem autobraucējiem pirms iebraukšanas Jūrmalā ir vai nu jāreģistrē iebraukšana portālā "epakalpojumi.jurmala.lv", vai, iebraucot pilsētā, pašvaldības policijas dežūrdaļā Dubultu prospektā 2 Dubultos. 

Pati persona ar invaliditāti var noformēt bezmaksas caurlaidi visai sezonai vienam savam īpašumā, valdījumā vai turējumā reģistrētam transportlīdzeklim bez maksas. Bezmaksas caurlaides pienākas arī Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku īpašumā vai turējumā reģistrētiem transportlīdzekļiem. Lai to noformētu, personai, kurai piešķirts Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka statuss, jāaizpilda pieteikums un jāiesniedz domē, nosūtot pa pastu vei e-pastā.

Pašvaldībā atgādina, ka caurlaižu iegādes kontrole ir pilnībā automatizēta. Videokameras fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numuru, un vēlāk datubāzē tiek pārbaudīts, vai transportlīdzeklim iebraukšanas dienā līdz plkst.23.59 ir iegādāta caurlaide. Sods par caurlaižu režīma neievērošanu ir 50 eiro.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu