Ķīna apstiprina 1300 asimptomātisku koronavīrusa gadījumu (10)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ķīnā ir vairāk nekā 1300 asimptomātisku koronavīrusa gadījumu, trešdien pavēstīja amatpersonas, pirmo reizi publiskojot šos datus pēc tam, kad sabiedrībā bija sākušas vairoties bažas par cilvēkiem, kuru testu rezultāti ir pozitīvi, bet kam nav simptomu.

1367 asimptomātiskajiem pacientiem tiek veikta medicīniskā novērošana, bet pēdējās diennakts laikā konstatēti 130 jauni gadījumi, pavēstīja Nacionālā Veselības komisija.

Komisija otrdien pauda, ka reaģēs uz "sabiedrības bažām" un sāks publicēt datus par asimptomātiskajiem gadījumiem.

Asimptomātiskie gadījumi līdz šim netika iekļauti oficiālajos datos, ja vien inficētajiem vēlāk neparādījās klīniskie simptomi.

Agrākie dati par inficētajiem bez redzamiem simptomiem nav publicēti.

Visiem asimptomātiskajiem pacietiem un viņu tuvākajām kontaktpersonām jāievēro 14 dienu centralizēta karantīna, norāda amatpersonas.

Eksperti ir vienisprātis, ka asimptomātiskie pacienti, visticamāk, ir infekciozi, tomēr nav skaidrs, cik lielā mērā viņi ir atbildīgi par vīrusa izplatīšanos.

Daudzas citas valstis, arī Dienvidkoreja un Japāna, asimptomātiskos gadījumus pieskaita nacionālajiem apstiprināto diagnožu datiem.

Covid-19 pandēmijā Ķīnā ir apstiprināti 81 554 inficēšanās un 3312 nāves gadījumi. To lielākā daļa ir uzliesmojuma epicentrā Uhaņas pilsētā un apkārtējā Hubei provincē.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu