Ir gandrīz deviņi vakarā. Irina atslēdz savas privātmājas durvis un ātrā solī dodas uz guļamistabu. Tur viņa nometas ceļos ikonas priekšā un sastingst. Ja neskaita suni, trīs kaķus un zivtiņas akvārijā, jau divus mēnešus Irina lielajā mājā dzīvo viena pati. Viņas ģimene - vīrs un meita - ir devusies bēgļu gaitās tālāk prom no Doņeckas pievārtē notiekošā kara. 

Pirms divām stundām Irina vēl bija savā skaistumkopšanas salonā Doņeckā, kad pēdējā kliente pavēstīja viņai šausminošos jaunumus par Malaizijas pasažieru lidmašīnas MH17 notriekšanu virs Ukrainas teritorijas. Irina ir kosmetoloģe, viņas dzīve pārsvarā ir pagājusi sieviešu kolektīvā un ir saistīta ar rūpēm par skaistu ādu, lūpām un matiem. Netālu notiekošais karš viņai līdz šim likās pārāk tāls, bet jaunumi par notriekto lidmašīnu lika asinīm sastingt dzīslās. Vēl jo vairāk tāpēc, ka kliente stāstīja par Ukrainas armijas vainu noziegumā. MH17 atlūzas un cilvēku ķermeņu daļas no desmit kilometru augstuma ir nokritušas pusstundas brauciena attālumā no Irinas mājām, bojā ir gājuši visi lidmašīnas pasažieri, kopā 298 cilvēki. Irinai bija ļoti jāsaņemas, lai pabeigtu klientei pigmenta balināšanas procedūru.

Nebūdama īpaši ticīga un nezinot nevienu pašu lūgšanu, Irina tagad jau pusstundu uz ceļiem ikonas priekšā atkārto vienu un to pašu: - Lūdzu, lai tā nav Ukraina! Lūdzu, lai tā nav Ukraina!

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X