Bažas par videokonferenču aplikācijas "Zoom" drošumu (7)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kamēr Covid-19 pandēmijas laikā daudzi strādā attālināti, strauji pieaugusi videokonferenču aplikāciju popularitāte. Viena no visvairāk izmantotajām ir "Zoom", taču publiskajā telpā izskanējušas bažas par tās drošumu, vēsta raidorganizācija CNN.

Ņujorkas ģenerālprokurore Letīcija Džeimsa nosūtījusi ASV uzņēmumam vēstuli, kurā jautā par firmas gatavību apkalpot strauji pieaugošo lietotāju skaitu. Vēstulē jautāts, vai "Zoom Video Communications" pārskatījis savus drošības uzstādījumus kopš aplikācijas popularitātes pieauguma, kā arī norādīja, ka uzņēmums pagātnē līdzīgās situācijās rīkojies ar lielu vilcināšanos.

"Zoom" savulaik bija "caurums" drošības sistēmā, ko uzbrucēji varēja ļaunprātīgi izmantot, lai no konferencēm izsviestu lietotājus, izmainītu to rakstītās ziņas un pieslēgtos koplietotajiem ekrāniem.

"Zoom" kritizēts arī saistībā ar tā datu ievākšanas metodēm, kā arī par to, ka netiek nodrošināta pilnīga jeb end-to-end šifrēšana, kā apgalvots aplikācijas mārketinga materiālos.

Pagājušonedēļ ar jauno koronavīrusu inficētais Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons publicēja attēlu ar ministru kabineta sanāksmi aplikācijā "Zoom", kas noveda pie bažām par šīs metodes drošību.

"Zoom Video Communications" raidorganizācijai BBC sacīja, ka uzņēmuma pakalpojumus izmantojot ap 2000 dažādām organizācijām visā pasaulē, tai skaitā lielākie finanšu pakalpojumu sniedzēji, valdības departamenti, augstskolas un tamlīdzīgi. Tās esot veikušas apjomīgus drošības izvērtējumus un atzinušas pakalpojumus par gana drošiem, uzsver uzņēmums.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija un Nacionālais Kiberdrošības centrs pagaidām atteikušies izmantot "Zoom".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu