Visjaudīgākais 7.sērijas BMW brauks tikai ar elektrību

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
7.sērijas BMW. Ilustratīvs attēls
7.sērijas BMW. Ilustratīvs attēls Foto: BMW

BMW klāstā tiks iekļauta pilnībā elektriska 7.sērija, turklāt šis modelis ar vismaz 650 zirgspēkiem būs arī jaudīgākais savā saimē. To Minhenes uzņēmuma ikgadējā preses konferencē atklājis BMW valdes priekšsēdētājs Olivers Cipse. 

Konkrēti skaitļi gan vēl nav nosaukti, taču vācu AutoBild, atsaucoties uz dažādām runām, raksta, ka 7.sērijas elektrosedans attīstīs vairāk nekā 650 zirgspēkus. Gaitas rezerve, pateicoties milzīgam 120 kWh akumulatoru blokam, teorētiski var pat pārsniegt 700 kilometrus.

Ja šādi parametri nav nepieciešami, BMW plānojot piedāvāt arī lētāku alternatīvu ar piedziņas agregātiem no gaidāmā i4, kurai jāiznāk 2021.gadā, un 80 kWh bateriju bloku.

Foto: BMW

Kā iespējamais elektriskā 7.sērijas modeļa nosaukums tiek minēts i7, taču Cipse to pagaidām nav apstiprinājis. Varbūtība ieraudzīt vēl kādu 7.sērijas plug-in hibrīda versiju gan ir skaidrāka. Šobrīd attiecīgo modeļu klāstu veido BMW 745e, 745Le un 745Le xDrive, kuros kopā darbojas sešu cilindru turbomotors un elektromotors, kas kopā attīsta 394 ZS un 600 Nm.

Lai vai kā, elektrisku 7.sērijas BMW nāksies pagaidīt, jo nākamās paaudzes modeli ar tradicionālajiem agregātiem paredzēts laist pasaulē 2021.gada nogalē. Uz vienotās platformas konstruētais elektroauto attiecīgi iznāks ne ātrāk kā 2022.gadā.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu