Veikalu tīkls iniciatīvai "Maltītes mediķiem - galds savējiem" ziedojis vairāk nekā tonnu pārtikas (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šķīvis. Ilustratīvs foto.
Šķīvis. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Makare / LETA

 Lai mediķi un dažādu medicīnas iestāžu darbinieki, kas iesaistīti Covid-19 krīzes novēršanā, šajā laikā ik dienu saņemtu siltas pusdienas, "Rimi Latvia" labdarības iniciatīvai "Maltītes mediķiem - galds savējiem" ziedojis vairāk nekā vienu tonnu dažādu pārtikas produktu maltīšu pagatavošanai, informēja lielveikalu tīkla pārstāvji. 

Kopumā mediķu un citu medicīnas darbinieku pusdienu nodrošināšanai ziedoti gandrīz 500 kilogrami gaļas un dažādu gaļas izstrādājumu, aptuveni 150 kilogrami zivs filejas un pusfabrikātu, vairāk nekā 150 kilogrami saldētu dārzeņu, ap 170 kilogramiem dažādu graudaugu, vairāk nekā 6500 olas, gandrīz 150 litru eļļas un tikpat daudz sulas, kā arī citus produktus. Rimi sagādāto pārtiku nodibinājums "Hospiss LV" tālāk nodod restorāniem Rīgā, Jelgavā, Ogrē, Liepājā, Daugavpilī un Jūrmalā, kas šos produktus izmantos siltu maltīšu pagatavošanai mediķiem un medicīnas darbiniekiem konkrētajās pilsētās

Nodibinājuma "Hospiss LV" valdes priekšsēdētāja Ilze Neimane-Nešpora skaidroja, ka viņu mērķis ir iesaistīt atbalstītājus palīdzības sniegšanā tiem, kuru rokās ir visas Latvijas sabiedrības veselība - medicīnas darbiniekiem.

"Mūsu uzdevums šobrīd ir atbalstīt tos, kas šajā laikā atrodas pirmās frontes līnijā - mūsu mediķus. Kopš uzsākām šo iniciatīvu, esam saņēmuši daudz pateicību no mediķiem, kuriem šīs maltītes bieži vien ir vienīgā dienas siltā ēdienreize un nozīmīgi palīdz atvieglot ikdienu, kā arī samazina kontaktus ar citiem cilvēkiem," komentēja Neimane-Nešpora.

Viņa arī uzsvēra, ka jebkurš atbalsts ir svarīgs, lai varētu šo akciju turpināt un nodrošināt maltītes vēl lielākam mediķu skaitam, tāpēc organizācija aicina arī citus uzņēmumus un sabiedrību atbalstīt šo iniciatīvu.

Ziedot labdarības organizācijas "Ziedot.lv" un nodibinājuma iniciatīvai "Maltītes mediķiem - galds savējiem" bezmaksas silta ēdiena nodrošināšanai Covid-19 krīzes novēršanā iesaistītajiem medicīnas darbiniekiem iespējams "Ziedot.lv" mājaslapā.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 48 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 446 cilvēki.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu