Covid-19. Mārtiņš slims jau 22 dienas – analīzes joprojām pozitīvas (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: EPA/Scanpix

Ar Covid-19 saslimušais pacients Mārtiņš Jēkabsons, par kuru vairākkārt stāstīja LTV Ziņu raidījumos, jau 22. dienu ārstējas, un joprojām viņa analīzes uzrāda vīrusa klātbūtni organismā, tā šovakar vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Mārtiņš joprojām atrodas karantīnā, un nav piepildījusies viņa vēlēšanās, lai jau trešais tests būtu negatīvs.     

Uz jautājumu, kādi ir simptomi, Mārtiņš saka, ka ir tikai iesnas un liekas, ka kaut kas būtu kaklā, bet ne sāpju, ne kā cita nav. "Man nav izteiktu simptomu un nav, ko ārstēt. Tāpēc vienkārši gaidām, kad šis viss pāries," stasta Mārtiņš, norādot, ka sazinās ar ģimenes ārstu.

Mārtiņa gadījums diemžēl parāda, ka izveseļošanās aizņem vairāk laika, nekā pašam gribas. "Man sokas labi. Bet ir grūti par neziņu. Tad, kad pienāca otrs analīžu rezultāts - pozitīvs, trešais - atkal pozitīvs, pārņem bezcerības izjūta," stāsta Mārtiņš.

Puiša pieredze rāda, ka ir liela neskaidrība visu oficiālo instanču starpā, piemēram, ģimenes ārsts teicis, ka nosūtījumu nevajag, un viņš pats braucis ar savu mašīnu, bet internetā var izlasīt ko citu. 

Kādas ir ārstu prognozes? Tādu nav - gaidīs nākamo nedēļu un atkal veiks analīzes, jau ceturtās. Puisis atzīmē, ka ārsti nezina, kad viņš varētu izveseļoties. 

Ar Covid-19 Mārtiņš inficējās Spānijā darba darīšanās, simptomus jutis jau pēc pāris dienām. Pēc atgriešanās Latvijā Mārtiņš vērsies atbildīgajos dienestos.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu