Covid-19 izplatījies pa visu Turciju, epicentrs - Stambula (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijā ir apstiprināti jaunā koronavīrusa gadījumi visās provincēs, bet uzliesmojuma epicentrs ir valsts lielākā pilsēta Stambula, trešdien paziņoja veselības ministrs Fahretins Kodža.

Turcijā ir pavisam 81 province. Valstī ir apstiprināti 15 679 koronavīrusa gadījumi, tai skaitā 8852 Stambulā, un 277 nāves gadījumi no tā izraisītās slimības Covid-19, tai skaitā 117 Stambulā.

Daudz koronavīrusa gadījumu ir arī citās Turcijas lielākajās pilsētās - 853 Izmirā, 712 Ankarā un 410 Kodžaeli. 

Turcijas varas iestādes, kas 11.martā paziņoja par pirmo pozitīvo koronavīrusa testu šajā valstī, līdz šim nebija izpaudušas infekcijas un nāves gadījumu atrašanās vietas. 

Stambulas mērs Ekrems Imamoglu no opozīcijā esošās Republikāņu tautas partijas atkārtoti aicināja centrālo valdību "iespējami ātri" noteikt "daļēju komandanta stundu" šajā pilsētā, kurā ir 16 miljoni iedzīvotāju.  

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans līdz šim ir noteicis vairākus valsts mēroga ierobežojumus un aicinājis cilvēkus uz brīvprātīgu karantīnu, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, bet nav izsludinājis obligātu palikšanu mājās.

"Tomēr stingrāki pasākumi kļūs neizbēgami, ja tiks ignorēti tādi piesardzības pasākumi kā uzturēšanās mājās, sociālās distancēšanas praktizēšana un higiēnas ievērošana, un ja pandēmija vēl vairāk izplatīsies," prezidents trešdien paziņoja savas partijas amatpersonām no provincēm.

Koča paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 63 jauni nāves gadījumi no Covid-19, kā arī 2148 jauni inficēšanās gadījumi. 

Pozitīvi koronavīrusa testi Turcijā līdz šim ir bijuši 601 medicīnas darbiniekam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu