"Theodore Roosevelt" apkalpe karantīnu pārlaidīs Guamā (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Jūras kara flotes aviācijas bāzes kuģa "Theodore Roosevelt" apkalpe saņēmusi atļauju Covid-19 karantīnas laiku pārlaist nelielajā Guamas salā, vēsta raidorganizācija BBC.

Uz kuģa klāja atrodas vairāk nekā 4000 cilvēku, un tas kopš piektdienas atradās pie ASV neinkorporētās teritorijas Guamas. Vismaz 100 kuģī esošajiem cilvēkiem jaunā koronavīrusa analīzes ir pozitīvas, vēsta vietējie mediji. "Theodore Roosevelt" kapteinis lūdza amatpersonām palīdzību cīņā ar uzliesmojumu, jo uz klāja valdošās šaurības un lielā cilvēku skaita dēļ nav iespējams izolēt saslimušos.

Guama ir neliela Klusā okeāna sala. Tās platība ir 540 kvadrātkilometri, bet iedzīvotāju skaits - ap 160 000.

Guamas gubernatore norādījusi, ka veselie cilvēki tikšot pārvietoti uz viesnīcām vai ASV militāro bāzi, kas atrodas uz salas.

TVNET 2018.gada reportāža no aviācijas bāzes kuģa "Theodore Roosevelt"

Jūras kara flotes sekretārs Tomass Modlijs trešdien paziņoja, ka 1000 karavīri jau pametuši kuģi. Pakāpeniski kuģi pametīs arī vairums pārējo, atstājot uz klāja nelielu daļu apkalpes.

Modlijs sacīja, ka visiem tiks veiktas Covid-19 analīzes.

Guamas gubernatore Lū Leona Gerrero vietējam laikrakstam norādījusi, ka šāds lēmums "nenāca viegli".

Guama jau cīnās ar smagāko Covid-19 uzliesmojumu Mikronēzijā. Pagaidām tur apstiprināti gandrīz 70 gadījumi. Lai izvairītos no vīrusa izplatīšanās, visiem jūrniekiem karantīnā būs jāpavada 14 dienas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu