NATO dalībvalstis apspriedīs reakciju uz Covid-19 pandēmiju

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs Foto: Reuters/ScanPix

NATO dalībvalstu ārlietu ministri ceturtdien videokonferencē apspriedīs Covid-19 pandēmiju un reakciju uz to, vienlaikus uzsverot alianses spējas aizsargāt savas valstis arī pandēmijas laikā.

"Mūsu galvenais mērķis ir nodrošināt, ka šī veselības nozares krīze nekļūst par drošības krīzi," trešdien sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Pandēmijas dēļ ministru tikšanās šoreiz notiks videokonferencē.

Sanāksmē ministri gatavojas izvērtēt iespējas vēl ciešāk koordinēt reakciju uz pandēmiju.

NATO ir palīdzējusi piegādāt palīdzību valstīm, ko pandēmija skārusi vissmagāk, tostarp Spānijai un Itālijai, un valstu armijas palīdz policijai nodrošināt, lai iedzīvotāji ievēro karantīnas režīmu.

Tai pašā laikā sabiedrotie ir nobažījušies, ka NATO pretinieki varētu izmantot situāciju un veikt naidīgas aktivitātes laikā, kad NATO dalībvalstis koncentrējušas visu savu uzmanību uz cīņu ar Covid-19.

NATO strādā pie tā, lai novērstu dezinformācijas izplatīšanos saistība ar pandēmiju. Pastāv aizdomas, ka ar dezinformācijas izplatīšanu nodarbojas Ķīna un Krievija.

Gaidāms, ka ministri videokonferencē uzsvērs NATO gatavību atbildēt uz jebkurām agresijas izpausmēm pret to.

Domājams, ka sanāksmē tiks arī pieņemti lēmumi par NATO aktivitātēm Irākā un apspriesta situācija Afganistānā, kā arī apsveikta Ziemeļmaķedonija ar pievienošanos NATO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu