Baltkrievijas metodes pret Covid-19: aizliedz griķu, ķiploku un sīpolu eksportu (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Baltkrievija uz trīs mēnešiem noteikusi aizliegumu eksportēt sīpolus, ķiplokus un griķus, teikts kaimiņvalsts valdības portālā, atsaucoties uz otrdien pieņemto lēmumu. 

"To preču vidū, kurām ir noteikts īslaicīgs eksporta liegums, ir griķi, dažāda veida sīpoli un ķiploki. Šīs preces ir aizliegts izvest no valsts. Uz muitas procedūrām un citiem kontroles mehānismiem attiecas fakts, ka tagad ir rūpīgi jākontrolē, vai liegums ir ievērots," teikts ziņojumā. 

Baltkrievijas Ārlietu ministrijai ir uzdots informēt Eirāzijas Ekonomikas komisiju par aizliegumu, kā arī iesniegt izskatīšanai priekšlikumu par līdzīgu pasākumu piemērošanu citās Eirāzijas Ekonomiskās savienības valstīs.

Lēmums stājies spēkā pēc tā oficiālās publicēšanas un ir spēkā trīs mēnešus, teikts ziņojumā.

Eirāzijas Ekonomikas valde 31. martā noteica pagaidu aizliegumu dažu veidu pārtikas produktu eksportam no Eirāzijas ekonomiskās savienības valstīm. Ierobežojumi noteikti pret sīpolu, ķiploku, rāceņu, rudzu, rīsu, griķu, prosas, graudaugu, pilngraudu graudu, griķu, gatavo pārtikas produktu no griķiem, sasmalcinātas un nesasmalcinātas sojas pupu un saulespuķu sēklu eksportu. 

Šo preču eksports ir aizliegts līdz 30. jūnijam. Šis ir otrais pasākumu kopums, ko komisija veikusi saistībā ar koronavīrusa izplatību. Pirmais attiecās uz aizliegumu eksportēt plašu individuālo aizsardzības līdzekļu klāstu, jo īpaši aizsargmaskas un brilles.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu