Stomatoloģijas institūta apgrozījums Covid-19 dēļ krities par 85%; darbinieki neziņā (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūta apgrozījums ārkārtējā situācijā krities par 85% un darbinieki ir neziņā par valsts atbalstu šajā periodā, informēja universitātē.

Lai pasargātu pacientus un mediķus no iespējamas inficēšanās ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, no 27.marta ar veselības ministres rīkojumu līdz ārkārtējās situācijas beigām ir būtiski ierobežota pakalpojumu sniegšana gan valsts, gan privātajās ārstniecības iestādēs. 

Pēc RSU paustā, saskaņā ar šo rīkojumu, Stomatoloģijas institūts šobrīd sniedz zobārstniecisko palīdzību tikai akūtos gadījumos, kas radījis apgrozījuma kritumu par vismaz 85%.

"Institūta 446 darbinieki ir neziņā par valsts atbalstu ārkārtas situācijā, jo valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās nodarbinātajiem dīkstāves pabalsts nav paredzēts," teikts RSU paziņojumā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, valsts radīto dīkstāves pabalstu nepiešķir valsts un pašvaldību budžeta finansētajās institūcijās un to kontrolētos komersantos nodarbinātajiem darbiniekiem.  

Stomatoloģijas institūts ir RSU specializētā zobārstniecības un mutes, sejas un žokļu ķirurģijas klīniskā un zinātniskā bāze studentu un rezidentu apmācībai.

SIA "Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 17 237 052 eiro, savukārt peļņa - 90 784 eiro. Institūtā 100% daļu pieder Rīgas Stradiņa universitātei.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu