Ķīnas pilsēta aizliedz suņu un kaķu ēšanu (37)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Covid-19 pandēmijas rezultātā Ķīnā tika aizliegts eksotisko dzīvnieku rūpals, kas, visticamāk, vainojams pie slimības aizsākšanās. Šeņdžeņa ir pirmā Ķīnas pilsēta, kas spērusi soli tālāk - aizliegusi suņu un kaķu gaļas lietošanu pārtikā, vēsta raidorganizācija BBC.

Jaunais likums Šeņdžeņā stāsies spēkā no 1.maija.

Āzijā katru gadu tiek nokauti 30 miljoni suņu, liecina organizācijas "Humane Society International" (HSI) dati. Tomēr nevarētu teikt, ka suņu gaļas ēšana Ķīnā ir izplatīta - vairums ķīniešu to nekad nav darījuši un negrasās to darīt, liecina aptaujas.

"Suņiem un kaķiem ar cilvēkiem izveidojušās daudz ciešākas attiecības nekā visiem pārējiem dzīvniekiem. Suņu, kaķu un citu mājdzīvnieku ēšanas aizliegums ir normāla prakse attīstītajās valstīs, kā arī Honkongā un Taivānā," Šeņdžeņas amatpersonu sacīto atreferē aģentūra "Reuters". "Šis aizliegums ir atbilde uz pieprasījumu un civilizācijas garu."

Foto: Reuters/ScanPix

"Tas tiešām varētu būt izšķirošs brīdis centienos pielikt punktu brutālajai praksei, kuras dēļ ik gadu Ķīnā tiek nogalināti ap desmit miljoniem suņu un četriem miljoniem kaķu," norāda HSI pārstāvis Pīters Li.

Ķīna februārī aizliedza tirgošanos ar eksotiskajiem dzīvniekiem un to ēšanu. Šāds lēmums tika pieņemts saistībā ar aizdomām, ka jaunā koronavīrusa izcelsmes vieta varētu būt Uhaņas tirgus, kurā bija nopērkami arī eksotiskie dzīvnieki.

Līdz šim inficēšanās ar vīrusu apstiprināta gandrīz vienam miljonam cilvēku visā pasaulē. Miruši gandrīz 47 000.

GALERIJA: Suņu ēšanas festivāls Ķīnā  

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu