Džounss Anglijas regbija izlasi vadīs līdz 2023. gadam

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Līdzšinējais Anglijas regbija izlases galvenais treneris Edijs Džounss parakstījis divu gadu līgumu, kas nozīmē, ka viņa darba pienākumi noslēgsies vien pēc 2023.gada Pasaules kausa, otrdien paziņoja Anglijas Regbija savienība (RFU).

Patlaban 60 gadus vecais speciālists no Austrālijas darbu ar Anglijas izlasi sāka 2015.gadā, kad valstsvienība netika tālāk par Pasaules kausa pirmo kārtu.

Pēc veiksmīgā starta pērnā gada Pasaules kausā Džounss ar Anglijas izlasi vienojies par divu gadu līgumu. Tas gan stāsies spēkā vien pēc pašreizējā kontrakta beigām - 2021.gadā.

Līdz ar jaunā līguma noslēgšanu Džounss Anglijas izlasi vadīs astoņus gadus, tādējādi apsteidzot līdzšinējo rekordistu Klaivu Vūdvardu, kurš 2003.gada Pasaules kausa finālā ar savu izlasi uzveica Austrāliju, kuru tolaik vadīja tieši Džounss.

"Jūtos gandarīts, ka varēju pagarināt līgumu ar Anglijas izlasi," teica speciālists, kurš aizvadītajā mēnesī Covid-19 vīrusa straujās izplatības dēļ piekrita algas samazinājumam par 25%. "Kad ierados šeit pirms četriem gadiem, nedomāju, ka nopelnīšu vēl vienu četru gadu termiņu, bet apstākļi ir bijuši ļoti pateicīgi."

"Priecājos, ka kopīgiem spēkiem ceļam latiņu. Mums ir lieliska komanda. Pirms četriem gadiem nosolījāmies būt labākā izlase pasaulē, bet pērn Japānā 80 minūšu laikā nespējām to paveikt. Vēlamies, lai mūs atceras kā labāko komandu pasaulē. Tās ir lielas, bet aizsniedzamas ambīcijas."

Pasaules kausa finālā Dienvidāfrikas republika ar 32:12 uzvarēja Anglijas izlasi. Anglijas valstsvienībai tas bija jau trešais zaudējums pēdējos četros finālos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu