Visām Rīgas pedagogu kategorijām būs iespēja saņemt veselības apdrošināšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Šogad veselības apdrošināšanas polises varēs saņemt visas Rīgas pedagogu kategorijas, arī interešu izglītības pedagogi, informēja Rīgas dome.

Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniece Iveta Zalpētere parakstījusi grozījumus pašvaldības iekšējos noteikumos, kas paredz papildināt to pašvaldības darbinieku loku, kuriem tiek nodrošināta veselības apdrošināšana.

Līdz ar to visās Rīgas pirmskolās, skolās, interešu un profesionālajās iestādēs strādājošo pedagogu kategorijām būs iespēja saņemt veselības apdrošināšanu.

Kopumā šogad Rīgas izglītības iestādēs plānots apdrošināt 10 413 pedagogus, tai skaitā interešu izglītības skolotājus.

Jau pērnā gada nogalē tika ziņots, ka Rīgas dome 2020.gadā plāno nodrošināt veselības apdrošināšanas polises arī interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu pedagogiem, izrietēja no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta 2020.gada budžeta pieprasījuma.

Polišu piešķiršanu arī interešu izglītības pedagogiem 2018.gada budžetā rosināja piešķirt arī opozīcija.

Kā ziņots, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja atbalstījusi Izglītības, kultūras un sporta departamenta 2020.gada budžeta pieprasījumu, kopumā paredzot to 345,10 miljonu eiro apmērā. Budžeta projekts pirms galējās apstiprināšanas gan vēl būs jāskata Finanšu un administrācijas lietu komitejai, kā arī Rīgas domei.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu