Vīrieši atgriežas mājās jeb kā uzturēt attiecības pašizolācijā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
TVNET kolāža
TVNET kolāža Foto: depositphotos.com

Pasaulē pienācis laiks, kad vīrieši sēž mājās līdzās sievietei. Daudziem tas nav ierasti un rada regulāras konfliktsituācijas. Tomēr psihologi iesaka šo laiku uztvert kā sava veida analīzes jūsu attiecību veselībai. Un neviens taču no mums nevēlas redzēt sliktu rezultātu. Tāpēc 5 zelta ieteikumi, kā mazināt spriedzi mājās.

Pirms dusmojaties par to, ka visi ir mājās, bet mājas darbus dari tikai atkal tu viena, psiholoģe Eva Rodskija (grāmatas "Fair Play" autore) iesaka saprast un ņemt vērā piecas lietas, kuras publicētas "Harpers Bazaar" izdevumā.

Saproti, ka neredzamais top redzams!

Agrāk mājsaimniecei nejautāja - ko tu šodien, mīļā, mājās izdarīji, jo tas bija pašsaprotami. Pandēmijas laikā, saimniekojot mājās, vairāk nekā jebkad redzams top sievietes ieguldījums mājas darbos.

Nu, padomājam pašas - esot visiem mājās, tas, ko dari parasti, tagad tiek darīts ar skatītājiem.

Un tāpēc tavs mājas solis un viss, ko dari ģimenes labā, tiek novērtēts, cerams, divtik. Redzu, tātad ticu!

Laiks visiem ir vienāds! Vīrietis atgriežas pie bērniem

Vai zini, ka laika stunda, kad bērna roka tiek turēta ārsta kabinetā, ir tikpat vērtīga sabiedrībai kā tavs stundas darbs sanāksmju telpā?

Pētījumi atklāj, ka sievietes pat 10 reizes biežāk nekā vīrieši kavē darbu, lai rūpētos par saslimušiem bērniem. Tas nozīmē, ka sievietēm kopumā ir daudz mazāk brīva laika, jo sabiedrība taču gaida, ka viņas kalpos mājas vajadzībām ārpus sava darba.

Tomēr laiks ir mūsu visvērtīgākā prece, un stundas, kas pavadītas mājas kalpošanā, ir tikpat vērtīgas kā tās, kuras pavadītas, strādājot ārpus mājas! Tāpēc ir pienācis laiks aicināt mīļos vīriešus pavadīt viņu dārgo laiku, biežāk turot bērna roku. 

Koncentrējies uz svarīgo - tā ir tava ģimene

Uztveriet šo sociālās izolācijas laiku ģimenē kā dāvanu, lai novērtētu nevis tualetes papīru un griķus, bet gan to, ko jūs un jūsu partneris patiesi augstu vērtējat savā dzīvē un jūsu attiecībās. Sāciet sarunu par to, kas jums ir vissvarīgākais! 

Paceliet acis no ekrāniem un esiet savā ģimenē, jo tagad ir tāda iespēja. Fiziska iespēja būt līdzās, kas ir vissvarīgākais. 

Foto: depositphotos.com

Atrast laiku sarunai un darbu plānošanai

Šajā laikā atgriezeniskā saite no partnera var būt toksiska. Un tomēr atrodi laiku aprunāties ar partneri, kad jūsu emocijas ir piezemētas, bet vēlmes un izziņas līmenis ir augsts. Šobrīd šādu iespēju būs daudz vairāk nekā tad, kad dzīve ritēja kā ierasts. Tagad vari sākt sarunu un, ja jūti, ka tā gaidāma neproduktīva, nešķied laiku un novaktē nākamo brīdi. Tad izrunājiet savas ekspektācijas par dzīvošanu karantīnā un saplānojiet darbus.

Plānošana noder vienmēr, ja apkārtējie apstākļi ir neskaidri, jo jums abiem būs, pie kā "pieturēties". Kopīgs plāns satuvina pārus. 

Neņem vērā vainas izjūtu un muļķīgu kaunu

Sievietes, ja kas neizdodas kā iecerēts, biežāk nekā vīriešus nomoka vainas izjūta un kauns. Ir jāmēģina sevi neapkraut ar šīm šobrīd liekajām sajūtām, kuras tā vien gaida aiz durvīm, lai tevi "pamocītu. Ja arī tomēr uznāk saasināts satraukums un vainas izjūta par to, ka piedega vakariņas, vai kauns par to, ka kļūdījies pati, palīdzot pildīt bērna mājas darbus, atraidi to. Citiem palīdz, ja šo iemeslu uzraksta uz papīra un sadedzina. Prom no acīm, ārā no galvas!

Vislabākais dezinfekcijas līdzeklis ir problēmu izgaismošana, tāpēc viss, kas šajā krīzē atklāsies, ir jārisina, jo laika mums pietiek un aizmukt no problēmas pat fiziski ir apgrūtinoši! 

Būsim pateicīgi, ja arī tu varētu komentāros padalīties ar problēmām, ar kurām saskaries visbiežāk!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu