Par nepatiesas informācijas sniegšanu dīkstāves pabalsta saņemšanai paredzēs administratīvo atbildību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Valdība šodien atbalstīja grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, ar kuriem tiktu paredzēta administratīvā atbildība par nepatiesas informācijas sniegšanu dīkstāves pabalsta saņemšanai. 

Tieslietu ministrijā (TM) norādīja, ka plānotie grozījumi paredz naudas sodu fiziskajām personām vai valdes loceklim līdz 1500 eiro, atņemot valdes loceklim tiesības ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībās vai bez tā.

TM preses paziņojumā citēts tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kurš norādījis, ka grozījumu nepieciešami, lai nodrošinātu, ka valsts budžeta līdzekļi netiktu nelietderīgi izmantoti vai izšķērdēti, izmaksājot un piedzenot nepamatoti pieprasītos dīkstāves pabalstus. Tādēļ nepieciešams paredzēt atbildību par nepatiesas informācijas sniegšanu Valsts ieņēmumu dienestam, kā arī par tādas informācijas nepaziņošanu, kas ir pamats dīkstāves pabalsta izmaksas pārtraukšanai, uzsvēra ministrs.

Grozījumi vēl jāpieņem Saeimai, tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Jau ziņots, ka gadījumā, ja darba devējs darbinieku nenodarbina vai arī atrodas dīkstāvē, darbiniekam tiek maksāts dīkstāves pabalsts 75% apmērā no mēneša vidējās bruto darba samaksas par iepriekšējo sešu mēnešu periodu, bet ne vairāk kā 700 eiro par kalendāra mēnesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu