Rīgā zog degvielu, izurbjot mašīnas tvertnē caurumu (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Кадр сюжета Degpunktā

Visnotaļ nepatīkamā situācijā nonācis kāds rīdzinieks, kurš kādā jaukā rītā uzzinājis, ka viņa auto nevar iedarbināt, jo ļaundari viņa mašīnas degvielas tvertnē izurbuši caurumu un nozaguši degvielu. Kā norāda TV3 raidījums Degpunktā, šāda veida zādzības notiekot, turklāt šonedēļ degviela mašīnām nozagta jau divās vietās.

"Kaut kur ap vienpadsmitiem vakarā, pirms doties mājās, pielēju pinu bāku. Sapratu, ka maz ticams, ka nakts laikā var izlīt 50 vai vairāk litri degvielas. Es uzzvanīju savam mehāniķim un viņš uzreiz teica, lai meklēju caurumu, jo tā tagad mēdzot darīt. Apskatījos arī no apakšas un ieraudzīju, ka pamatīgi tek. Atradu izurbtu caurumu apmēram rādītājpirksta lielumā," stāsta apzagtā BMW īpašnieks, kurš vēlējās palikt anonīms.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Viņa automobilis uz nakti bija nolikts stāvvietā uz neapgaismotas ielas un tālu no māju logiem. Šie garnadzim labvēlīgie apstākļi tikai palīdzēja paveikt noziegumu ātri, klusi un nemanāmi. Jau no rīta uz notikuma vietu atbraukušie policisti piefiksēja zādzības faktu un pieņēma no automašīnas īpašnieka paskaidrojumus. Ķengaraga policijas iecirkņa pārstāvji kriminālprocesu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kā norāda mašīnas īpašnieks, tagad nekas cits neatliek kā mašīnai veikt remontu. Jauna tvertne jau ir atrasta, un atliek vien vilkt apzagto BMW uz servisu. Pieskaitot degvielu, automašīnas saimnieks viņam nodarītos zaudējumus lēš apmēram 100  eiro apmērā.

Jāsaka, kā tajā pašā naktī līdzīgu zādzību garnadži paveikuši arī Juglā. Tur pārkāpēji ar tukšu bāku atstājuši kādu ceļmalā novietotu mikroautobusu. Par šo incidentu cietušais iesniegumu vēl nav uzrakstījis.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ņemot vērā, ka no šāda veida zādzībām pasargāt var tikai apsargājama maksas stāvvieta, vai nu privāta garāža, auto īpašniekiem pašiem jābūt atsaucīgiem un ieinteresētiem, lai garnadžus pēc iespējās ātrāk noķertu. Tādēļ par katru līdzīgu atgadījumu ir obligāti jāziņo likumsargiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu