Reirs: Dīkstāves pabalstu varētu izmaksāt arī mikrouzņēmumu valdes locekļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Edijs Pālens/LETA

Dīkstāves pabalstu varētu izmaksāt arī mikrouzņēmumu valdes locekļiem, ceturtdien mediju pārstāvjiem atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). 

Ministrs norādīja, ka patlaban spēkā esošie normatīvie akti paredz izmaksāt dīkstāves pabalstu mikrouzņēmumos strādājošajiem, bet neparedz atbalstu mikrouzņēmumu vai ģimenes uzņēmumu valdes locekļiem. Tomēr arī šai problēmai tikšot rasts risinājums, par kuru valdība varētu lemt nākamnedēļ.

"Nav mērķis no valsts atbalsta izslēgt kādu grupu, bet gan palīdzēt visiem. Mēs sākam ar tiem, kuru darbība tika apturēta valdības lēmumu dēļ, pēc tam arī pārējām krīzē skartajām nozarēm, tad ar mikrouzņēmumu darbiniekiem, pašnodarbinātajiem un autoratlīdzību saņēmējiem. Bet nākamnedēļ pieslīpēsim tās lietas, kur nepieciešami uzlabojumi. Sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un sociālajiem partneriem atradīsim risinājumu," uzsvēra Reirs.

Jau ziņots, ka gadījumā, ja darba devējs darbinieku nenodarbina vai arī atrodas dīkstāvē, darbiniekam tiek maksāts dīkstāves pabalsts 75% apmērā no mēneša vidējās bruto darba samaksas par iepriekšējo sešu mēnešu periodu, bet ne vairāk kā 700 eiro par kalendāra mēnesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu