Reirs pauž bažas par banku nepamatotu attieksmi pret uzņēmumiem (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Zane Bitere/LETA

Tiek saņemti nepatīkami signāli par banku nepamatotu attieksmi pret uzņēmumiem, ceturtdien mediju pārstāvjiem sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Viņš norādīja uz šodien saņemtu "nepatīkamu signālu", kad pieci uzņēmēji informējuši par bankām, kas uzņēmumiem izvirzījušas nepamatotas prasības attiecībā uz personiskajām garantijām, papildus nodrošinājumu un procentu pārskatīšanu.

Viņš gan neatklāja pausto bažu detaļas, bet informēja, ka rīt ministram plānota tikšanās ar Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāvjiem, lai šo jautājumu pārrunātu. "Vērtēsim un atradīsim veidus, kā pasargāt kredītņēmējus un privātpersonas, kas saskārušās ar šādu situāciju," piebilda Reirs.

Lūgta komentēt finanšu ministra teikto, Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre aģentūrai LETA atzina, ka viņas rīcībā neesot informācijas par banku negodpratīgu rīcību. "Es nopietni uztveru visus saņemtos signālus," uzsvēra Bajāre, piebilstot, ka viņa centīsies noskaidrot ministra pausto bažu pamatotību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu