Ar stingro kārtību neapmierināti pacienti draudējuši Stradiņu personālam; slimnīca apsver vēršanos policijā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19.
Mediķi aizsargtērpos pie telts Latvijas Infektoloģijas centrā, kurā iespēja nodot analīzes uz Covid-19. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai pasargātu sasirgušos, slimnīcās, tostarp Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, ieviesti stingri drošības pasākumi. Tiesa, daļa pacientu nav apmierināti ar jauno kārtību un izteikuši personālam draudus; slimnīca apsver vēršanos Valsts policijā, vēsta Panorāma. 

Lai Covid-19 infekcija neiekļūtu slimnīcā, radiem un draugiem liegts klātienē tikties ar stacionētajiem pacientiem. Atļauts vien nodot paciņas, taču arī to saturs ir stingri ierobežots - drīkst nodot vien brilles, medikamentus, ūdeni u.c.

Šādi ierobežojumi ieviesti, jo pierādīta vīrusa dzīvotspēja uz dažādām virsmām, piemēram, grāmatas vāka vai sulas pakas.

Ar jauno kārtību gan nav apmierināta daļa pacientu, kā rezultātā personāls saņēmis draudus; slimnīca apsver vēršanos Valsts policijā, vēsta raidījums.

Jau ziņots, ka iepriekšējā diennaktī veikti 1024 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, infekcija apstiprināta 12 cilvēkiem.

Latvijā kopā veikti 16834 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 458 personām 32 pacienti stacionēti, tai skaitā 29 ar vidēju slimības gaitu, bet 3 ar smagu.

Ņemot vērā Latvijas apdzīvotības blīvumu un savlaicīgi ieviestos drošības pasākumus, Latvijas situācija koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežošanā uz vairuma Eiropas valstu fona ir krietni labāka, trešdien Latvijas Radio pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu