Kristiāns Rubīns. Soli tuvāk NHL (3)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristiāns Rubīns
Kristiāns Rubīns Foto: No personīgā arhīva

Pavisam nesen augumā raženais aizsargs Kristiāns Rubīns noslēdza divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Toronto "Maple Leafs", sperot soli tuvāk pasaules spēcīgākajai līgai. 

"Emocijas bija dažādas, tomēr, balstoties uz noteikto situāciju pasaulē, līgums viennozīmīgi bija pārsteigums, jo šī sezona vēl īsti nav pabeigta. Sajūtas ir neaprakstāmas, un pašam ir grūti tam līdz galam noticēt," par panākto vienošanos portālam TVNET sacīja Rubīns. "Es to nebūtu paveicis bez savas ģimenes atbalsta, komandas biedriem, treneriem, draugiem un aģenta palīdzības."

Šajā sezonā, kas pārtraukta uz nenoteiktu laiku, Rubīns Toronto "Marlies" rindās Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionāta 47 spēlēs guvis divus vārtus un izpildījis 12 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir +1.

Iepriekšējā sezonā viņš piedzīvoja debiju AHL, 15 mačos atzīmējoties ar trim rezultatīvām piespēlēm.

"Līgums negarantē man vietu sastāvā vai spēlēt NHL, taču viss ir atkarīgs no manis paša. Tomēr tas man dod lielāku iespēju un arī stimulu strādāt tālāk. Jau rudenī es izbaudīju sajūtas pabūt Toronto "Maple Leafs" komandā, kad deva iespēju uzspēlēt pārbaudes spēlēs un trenēties ar NHL spēlētājiem," pastāstīja Rubīns. 

2018./2019. gada sezonā Rubīns pārsvarā spēlēja ECHL čempionātā, pārstāvot Ņūfoundlendas "Growlers". Regulārajā turnīrā viņš 56 mačos guva divus vārtus, veica 16 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +17, bet izslēgšanas spēlēs  17 cīņās atzīmējās ar 1+2, kā arī pozitīvu lietderību +5, palīdzot vienībai triumfēt Kellija kausa izcīņā.

"Lai arī sēžu pašizolācijā, diendienā sarunājos ar Toronto sistēmas pārstāvjiem. Tiek aplūkotas un izmantotas iespējas, kā es varu kļūt labāks kā spēlētājs gan uz laukuma, gan ārpus tā, darot visu savā dzīvoklī. Organizācijas personāls ir augstākajā līmenī, cenšoties parūpēties par katru no saviem spēlētājiem, katram tiek atvēlēts laiks un līdzekļi," teica Rubīns "Ir dotas fiziskas aktivitātes programmas mājās, pareiza ēdiena un formas uzturēšanas padomi, un cilvēki ir arī pieejami, ja ir vēlme vienkārši parunāties. Es zinu, ko no manis gaida un kā es varu kļūt labāks un viņi ir te, lai man to palīdzētu sasniegt."

Kristiāns Rubīns
Kristiāns Rubīns Foto: No personīgā arhīva

Rubīns "Maple Leafs" sistēmā nonāca 2018. gada augustā, kad parakstīja ECHL līgumu ar "Growlers" komandu. Nepilnus trīs mēnešus vēlāk viņš noslēdza savu pirmo AHL līgumu, bet pērn jūlijā vienošanās tika pagarināta.

Junioru līmenī Rubīns Ziemeļamerikā spēlēja Rietumu Hokeja līgas (WHL) vienībā Medisinhetas "Tigers", kur divās sezonās kopumā 126 spēlēs guva 11 vārtus, atdeva 51 rezultatīvu piespēli, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +35.

"Kaut arī gribēju braukt uz mājām Latvijā, ar ģimeni izlēmām, ka labāk man palikt Toronto. Vismaz līdz situācija nostabilizējas vai līdz brīdim, kad būs skaidrāks redzējums par šīs sezonas turpinājumu," pastāstīja Rubīns. 

Rubīns pārstāvēja Latvijas izlasi 2018. gada pasaules čempionātā Dānijā, gūstot vārtus pret Kanādu. Viņš spēlējis arī Latvijas jaunatnes izlasēs. 

Šogad pasaules čempionāts Šveicē jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ ir atcelts. Viņš bija gatavs doties palīgā valstsvienībai, ja vien tas būtu iespējams. 

"Pēdējo reizi, kad spēlēju izlasē, tā bija arī līdz šim vienīgā, un atmiņas ir neaprakstāmas," sacīja Rubīns. "Spēlēt Latvijas nacionālajā komandā ir liels gods un iekļauj stipras un aizraujošas emocijas. Diemžēl pasaulē situācija ir tāda kā ir, taču ceru, ka drīz tā nostabilizēsies."

"Maple Leafs" pirms NHL regulārā turnīra pārtraukšanas Austrumu konferencē ieņēma septīto vietu.

NHL sezonu apturēja 12. martā, kad līdz regulārā čempionāta beigām bija palikušas 189 spēles. Šobrīd nav zināms, kad atsāksies un noslēgsies sezona, bet komandām lūgts rezervēt arēnas līdz pat augustam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu